Ingezonden persbericht


Enschede/Hengelo, 2 januari 2007

Chevrolet-dealer Auto Unie introduceert tweewielaangedreven dieseluitvoering van Captiva

Nieuwe diesel basisuitvoering met zeven zitplaatsen leverbaar bij Chevroletdealer Auto Unie Enschede - Hengelo vanaf EUR 33.995,-

De nieuwe Chevrolet Captiva SUV debuteerde dit najaar bij Chevrolet-dealer Auto Unie in Enschede en Hengelo in de showroom en heeft zich nu al ontpopt als een absoluut succesnummer. Naast de benzinevarianten is vooral de 150 pk sterke 2.0-liter common-rail diesel bij Captivakopers uit de omgeving van Enschede en Hengelo erg in trek.

Chevrolet-dealer Auto Unie Enschede - Hengelo heeft nu met onmiddellijke ingang ook een nieuwe 2WD basis dieseluitvoering aan de Captiva-reeks toegevoegd. Deze heeft dezelfde uitstraling en veelzijdige mogelijkheden als de 4WD, alleen met een nog scherper prijskaartje.

De nieuwe, voorwielaangedreven Captiva 2.0 VCDI levert een vermogen van 93 kW/127 pk bij 4.000 tpm, ten opzichte van de 110 kW/150 pk van de krachtigere 4WD-versie. Het maximumkoppel van de 2WD diesel bedrag 295 Newtonmeter en is beschikbaar bij 2.000 toeren per minuut. Vanzelfsprekend is deze nieuwe, moderne common-rail turbodiesel voorzien van een roetfilter, geheel in lijn met de hedendaagse normen.

Scherp geprijsd
In Nederland is de Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 2WD leverbaar vanaf 33.995,- euro. "Daarmee leveren wij een uiterst scherp geprijsd dieselalternatief voor automobilisten die willen genieten van alle voordelen van de Captiva SUV, waaronder het stoere uiterlijk en het veelzijdige interieur met zeven zitplaatsen. Maar die tegelijkertijd een 2WD dieseluitvoering prefereren boven de vierwielaangedreven versie," verklaart de heer Oude Luttikhuis namens Chevrolet-dealer Auto Unie Enschede - Hengelo.

Ondanks zijn scherpe prijs is ook de basis dieseluitvoering van de Captiva bijzonder ruim uitgerust. Zo is hij ondermeer voorzien van zeven zitplaatsen, ESP, HDC (Hill Decent Control), TCS tractiecontrole, HBA (Hydraulic Brake Assist), 17" lichtmetalen velgen met 235/60 banden, automatische niveauregeling op de achteras en parkeersensoren achter. Ook airbags vóór, zijairbags vóór en curtain airbags vóór en achter zijn standaard aan boord te vinden, evenals airconditioning met pollenfilter, een separaat te openen achterruit, roofrails, een radio/CD-speler met MP3 functie, een externe MP3 aansluiting, stuurwielbediening en zes speakers.

Complete Captiva modelreeks
Naast deze nieuwe uitvoering van de 2.0 VCDI common-rail en de versie met 150 pk die al sinds de introductie in Nederland beschikbaar was, levert Chevrolet-dealer Auto Unie Enschede - Hengelo de Captiva tevens met een keuze uit twee benzinemotoren. De basis benzinevariant is een 2.4-liter viercilinder met twee bovenliggende nokkenassen. Hij levert 100 kW/136 pk en heeft een maximumkoppel van 220 Nm.

De top in de motorenreeks wordt gevormd door een 3.2-liter V6 met 169 kW/230 pk en een maximumkoppel van 297 Nm. "De Chevrolet Captiva is er al vanaf EUR 30.995,- voor de 2.4i viercilinder 2WD Style, terwijl de 3.2i zescilinder 4WD Executive leverbaar is vanaf EUR 44.995,-," aldus de heer Oude Luttikhuis van de Chevrolet-dealer uit Enschede en Hengelo. "De 2.0 VCDI viercilinder 4WD Class diesel met 150 pk staat bij ons op de prijslijst vanaf EUR 39.995,-."


---- --