Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 2 januari 2007

Man aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen om 00:20 uur in de Odilia van Salmstraat een 31-jarige Bredanaar aangehouden. Dit gebeurde nadat er in een woning in die straat een ruzie was ontstaan tussen de Bredanaar en twee andere mannen. De ruzie ontaarde in een vechtpartij. Een 25-jarige Bredase die op dat moment in de woning aanwezig was, vluchtte de tuin in. De verdachte kwam even later ook de tuin in en bedreigde daar de Bredase. Zij heeft hier aangifte van gedaan. De politie heeft in de tuin een wapen aangetroffen. Getuigen hebben verklaard dat de verdachte tijdens de bedreigingen in de tuin ook een vuurwapen bij zich had. De verdachte zelf ontkent dit en ook door de aangeefster was gaan wapen gezien. De politie onderzoekt de zaak nog.

Kwekerij aangetroffen en ontmanteld

RIJSBERGEN: De politie heeft maandagavond een in werking zijnde hennepkwekerij van ongeveer 300 plantjes aangetroffen op de zolder van een woning in de Breedschotsestraat. De kwekerij werd ontdekt na een anonieme tip. De kwekerij is ontmanteld en Essent constateerde diefstal van energie buiten de meter om. De manier van aftappen van de energie was zo belastend voor de aansluiting, dat al een gedeelte van de bekabeling ge-smolten was. De eigenaar van de woning was niet aanwezig. De politie onderzoekt de zaak.

Jongens aangehouden na afsteken vuurwerk

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag om 13:00 twee jongens (14,10) uit Zevenbergen aangehouden in de Willem-Alexanderlaan. De twee hadden een vuurpijl gevonden, staken deze in de grond en staken het lontje aan. Dit gebeurde voor een woning in de dezelfde straat. De pijl ging niet de lucht in, maar klapte wel. Dit had tot gevolg dat een ruit van de woning kapot ging na de knal. De jongens zijn na verhoor weer aan hun ouders overgedragen. Ze worden naar HALT doorverwezen.

Zwartrijder aangehouden

BREDA: De politie kreeg maandagmiddag om 14:10 uur een melding van een zwartrijder. Op het station troffen ze de zwartrijder aan, die door het personeel van de NS werd vastgehouden. Hij had geen geldig plaatsbewijs en kon zich niet identificeren middels een identiteitsbewijs. Van de medewerkers van NS had hij een bekeuring gekregen voor het zwart rijden en voor het feit dat hij naar het toilet gegaan was op het moment dat de trein stil stond. De agenten konden ter plaatse de identiteit niet vaststellen, waardoor de verdachte om 14:20 uur werd aangehouden. Op het bureau vertelde hij wie dat hij was. Het bleek te gaan om een 27-jarige man uit Zandvoort. Met een proces-verbaal kon de man zijn weg vervolgen.

Aanhouding na vernieling regenpijp

BREDA: Twee mannen (24, 25) Wijchen zijn maandagmiddag rond 13:45 uur aangehouden door de politie in de Teteringsedijk op verdenking van vernieling van een regenpijp. De twee waren gaan stappen met vrienden in het centrum van Breda. Ze bleven slapen in een woning in de Teteringsedijk en kwamen daar omstreeks 07:00 uur aan. Hun vrienden waren eerder thuisgekomen en reeds gaan slapen, waardoor de twee mannen voor een gesloten deur stonden. Ze probeerden het huis binnen te komen via een regenpijp van de naastgelegen woning van een 27-jarige Bredase. Hierbij werd een stuk regenpijp van ongeveer twee meter vernield. Na verhoor zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro