Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede reed op maandag 1 januari om 7.45 uur op de Kotkampsweg in Enschede tegen een lantaarnpaal. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 1.36 promille. De politie kon het rijbewijs van de verdachte niet invorderen, want hij had geen geldig rijbewijs in zijn bezit. De politie heeft de Enschedeër aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (07-000180)

Automobilist rijdt zonder rijbewijs in onverzekerde en ongekeurde auto

Enschede

Politieagenten zagen op maandag 1 januari om 18.05 uur een auto rijden op de Hogelandsingel in Enschede. Uit informatie bleek dat de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was. De agenten controleerden daarop de automobilist, een 56-jarige Enschedeër. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en moest ook nog een tweetal boetes betalen, waarop de politie hem aanhield. De 56-jarige kon na betaling van de boetes, in totaal 140 euro, het bureau weer verlaten. De politie maakt van de genoemde overtredingen proces-verbaal op. (07-000332)

Erker van woonhuis vernield door vuurwerkbom

Enschede

Op maandag 1 januari ontdekte een getuige om 12.00 uur dat de gevel van een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede zwaar beschadigd was. De bewoners waren niet thuis. Mogelijk dat er een vuurwerkbom was gebruikt, waarna de gehele erker werd vernield. In de woning was het een ravage. De ontploffing heeft plaats gevonden tussen zondag 31 december 22.30 uur en maandag 1 januari 12.00 uur. Later die dag deed de 37-jarige bewoonster aangifte van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-000235)

Man aangehouden na vernieling ruit

Haaksbergen

Op dinsdag 2 januari om 03.00 uur werd de komst van de politie gevraagd bij een woning aan 't Kempke in Haaksbergen. Een bekende van de 52-jarige bewoonster, een 42-jarige plaatsgenoot, was kort daarvoor bij haar aan de woning gekomen. Zij wilde de man niet binnen laten, waarop hij de ruit van de voordeur insloeg. De politie hield de 42-jarige aan wegens vernieling. Onderweg naar het bureau schold de 42-jarige de agenten uit, wat hem tevens op een proces-verbaal van belediging kwam te staan. De verdachte werd voor verhoor opgesloten en kon met een dagvaarding, later die ochtend, het bureau weer verlaten. (07-000428)

Monique Oude Wolbers en Gerdien Rotgers: 053-455 5588


---- --