Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Politie kiest bewoner van het jaar

Winnaar met een missie

Op de foto ziet u rechts Ronald Hiwat van Boksschool I Believe uit Oud IJsselmonde. Hij is op 9 december 2006 door de politie gekozen tot bewoner van het jaar.

Politiedistrict Feijenoord-Ridderster organiseert sinds een aantal jaar de verkiezing van de bewoner van het jaar. Elke buurtagent draagt een kandidaat voor en promoot haar of zijn kandidaat tijdens een verkiezingsbijeenkomst aan een jury. Die bepaalt vervolgens wie de winnaar is. In IJsselmonde werd de verkiezingsbijeenkomst gehouden in bureau Beverwaard aan de Beverwaardseweg.

Tijdens deze bijeenkomst vertelde buurtagent Cees de Jong de jury het volgende over Ronald Hiwat: Je kunt letterlijk en figuurlijk niet om Ronald heen. Ronald kent de ins & outs van het leven. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Een overleden oom heeft Ronald een missie in het leven meegegeven: haal potentiële probleemjongeren van de straat. En hoe kon hij dat met zijn kennis beter doen dan door een boksschool te openen. Dus heeft Ronald met eigen geld een boksschool opgezet. Ronald gaat zelf de straat op om jongens te werven. Binnen de boksschool gelden drie regels: geen kapsones; niet vloeken en respect voor elkaar.

Ronald Hiwat had niet verwacht dat hij zou winnen. Hij vond het fantastisch. Hij had nog een presentje voor de andere kandidaten die niet gewonnen hadden: een beeldje. Hierover zei Ronald: Ze krijgen van mij dit beeldje, als sportman heb ik geleerd om respect te hebben voor je concurrenten.

De portretten van de bewoners van het jaar hangen, met een aanbeveling van hun buurtagent erbij, in de publiekshal van het politiebureau aan De Veranda.