Gemeente Gouda


persbericht: sport.gouda (29-12-2006)

Vanaf 1 januari 2007 gaat de afdeling sport en recreatie van de gemeente Gouda zelfstandig verder onder de naam Sport.gouda. Tijdens het sportgala op vrijdag 29 december 2007 is de nieuwe naam onthuld. Ook is door de wethouder Sport en de directeur van het nieuwe sportbedrijf een dienstverleningovereenkomst ondertekend.

De afdeling sport en recreatie van de gemeente Gouda gaat per 1 januari 2007 als zelfstandig sportbedrijf verder. De naam van het sportbedrijf wordt Sport.gouda (spreek uit als Sportpunt Gouda). Deze verzelfstandiging is een uitvloeisel van het Optima Forma traject waarbinnen de gemeente toewerkt naar een regietaak. Dit houdt in dat operationele onderdelen worden verzelfstandigd. De afdeling openbaar onderwijs en de bibliotheek zijn voorbeelden die reeds zijn verzelfstandigd.

De gemeente Gouda en het sportbedrijf hebben een dienstverleningsovereenkomst getekend. In deze overeenkomst staat welke taken het sportbedrijf gaat uitvoeren en wat de gemeente hiervoor betaalt. Voor de inwoners van Gouda zijn de veranderingen niet groot. De taken die de afdeling sport en recreatie reeds uitvoerde (beheer en exploitatie van de Goudse sportaccommodaties en het uitvoeren van de breedtesport) gaan mee als taak met Sport.gouda. Nieuw is dat Sport.gouda meer in de uitvoering van het operationele beleid gaat doen. Het lokale sportbeleid blijft verantwoordelijkheid van de gemeente Gouda.