Politie Limburg-Zuid

Bankovervaller op heterdaad aangehouden

Maastricht, 02-01-2007 o Vrijdagmiddag rond 14:15 uur heeft een 25-jarige man een bank aan de Markt in Maastricht overvallen. Een uur later kon de man dankzij het cameratoezicht in de binnenstad worden aangehouden.
De man, woonachtig in Almere, vroeg door middel van een briefje in de bank om geld. Hij nam daarbij een dreigende houding aan, maar door het personeel is geen vuurwapen gezien. Met een buit van 800 euro verliet de man de bank weer.
De politie kon met behulp van de cameras die in de binnenstad hangen zien dat een man die aan het signalement voldeed even ervoor uit een café aan de Markt kwam en de bank binnenging. Even later toonden de beelden dat de dader de bank verliet en het café weer binnenging. De politie ging direct ter plaatse en trof de man aan. Daar werd hij, na zijn signalement nog te hebben vergeleken met beelden van de bank, aangehouden. Op het politiebureau bleek al snel dat hij de buit nog bij zich had, op een klein gedeelte na dat hij in de horecagelegenheid had uitgegeven.