Gemeente Ambt Montfort


Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan artikel 30 reparatie Kern Posterholt 2006

GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ARTIKEL 30 REPARATIE KERN POSTERHOLT 2006 TER INZAGE

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken conform artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 december 2006 het bestemmingsplan artikel 30 reparatie Kern Posterholt, 2006 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 5 januari 2007 gedurende zes weken (tot en met 15 februari 2007) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Roerdalen, Kerkplein 1 te Herkenbosch bij de afdeling Bouwen, Wonen en Economie. Het bestemmingsplan kan gedurende deze termijn worden ingezien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Inhoud bestemmingsplan
In dit bestemmingsplan zijn de onderdelen opgenomen waaraan door Gedeputeerde Staten goedkeuring werd onthouden en die door de Raad van State werden vernietigd.
Tevens zijn er onderdelen van het Moederplan die geactualiseerd moeten worden naar aanleiding van vergunde en inmiddels gerealiseerde (woning)bouw.
De onderdelen die in dit plan aan bod komen zijn:
- De groenstrook aan de Reijpenweg;

- De woningbouw aan de Zwartemolenhof;

- Het wijzigingsgebied (nr. 6) aan de Christinalaan;
- Het wijzigingsgebied (nr. 10) aan de Wiersweg;
- Actualisering van de plankaart m.b.t. de peuterspeelzaal aan de Heerbaan 24;

- Uitbreiding supermarkt (Plus-markt) Raadhuisstraat 5 / 5a;
- Café met schietbaan aan de Hoofdstraat 174; Diverse aanpassingen in de voorschriften.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

- Toevoeging van herzieningsgebied 8 voor de bouw van acht (senioren)woningen tussen de Hoofdstraat 109-115;
- Opname van de aanduiding (s) schietbaan/handboogbaan in de doeleindenomschrijving van de bestemming Horeca in de voorschriften. Daarnaast zijn in het bestemmingsplan de zienswijzen meegenomen die zijn ingediend naar aanleiding van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Indienen bedenkingen
Degene die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken, kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht.
Verder kan een ieder binnen de genoemde termijn schriftelijk bedenkingen bij Gedeputeerde Staten inbrengen tegen de in het plan aangebrachte wijzigingen.