Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met Facilitaireregeling Wehkamp

22-12-2006

De afgelopen weken heeft CNV Dienstenbond onderhandeld met Wehkamp over een facilitaire regeling. Deze gesprekken hebben geresulteerd in een principe akkoord wat wij u ter stemming hebben voorgelegd. Inmiddels zijn de stemmen geteld, de leden van CNV Dienstenbond zijn met meerderheid akkoord gegaan met het principe akkoord.

De facilitaire regeling
Belangrijkste pijlers van de regeling zoals die nu afgesproken is zijn:

* Een werkgelegenheidsgarantie van drie jaar
* Een uitgebreid pakket aan scholings- en employability maatregelen

Daarnaast voorziet de regeling ook in compensaties van tal van andere arbeidsvoorwaarden, denk aan het parkeerbeleid en de collectieve ziektekostenverzekering.

De Wehkampkortingspas
Zoals u bekent maakt het behoud van de Wehkamp kortingspas geen onderdeel uit van de facilitaire regeling. Een aantal van u heeft bij ons aangegeven het verlies van de kortingspas te beschouwen als een zware wissel op de primaire arbeidsvoorwaarden. De kortingspas bij Unamic in zijn huidige vorm handhaven is helaas niet mogelijk in verband met de belastingwetgeving.

CNV Dienstenbond is verheugd dat u desalniettemin heeft ingestemd met de facilitaire regeling. Drie jaar werkzekerheid, een goed pakket aan scholingsmogelijkheden en een aantal andere afspraken zorgen ervoor dat de medewerkers van Wehkamp op een verantwoorde manier over kunnen gaan naar Unamic.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met uw bestuurder: Agostino Di Giacomo Russo tel. 055 577 26 40 of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl