Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Stappers aan de haal met hoogwerker                 |
De politie heeft op donderdag (21/12) op de Lohuizerweg een 21-jarige jongeman uit Emst en een 26-jarige jongeman uit Olst aangehouden wegens joyriding met een hoogwerker. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding dat er op bovengenoemde locatie twee personen op een hoogwerker zouden rijden. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij inderdaad een rijdende hoogwerker aan met daarop de twee verdachten aan. Het duo werd aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Uit de afgelegde verklaringen bleek dat men in Epe uit was geweest en op een gegeven moment de hoogwerker hadden zien staan. Daarop besloot het duo om, uiteraard zonder toestemming van de eigenaar, een ritje met het ding te maken. Het tweetal is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen beiden wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Vrouw lichtgewond na aanrijding              |
Een 30-jarige fietster uit Harderwijk is op donderdag (21/12) op de Deventerweg gewond geraakt toen zij over het hoofd werd gezien door een 50-jarige automobiliste uit Harderwijk. De ambulance kwam ter plaatse om de slachtoffers te behandelen.

De melding van het incident kwam kort voor vier uur 's middags bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de automobiliste vanuit de Hertog Reinoudlaan de Deventerweg richting de Ceintuurbaan wilde oprijden. Daarbij zag ze de fietster met twee kleine kinderen op de fiets (voor en achter), over het hoofd en een aanrijding was het gevolg.

De ambulance kwam ter plaatse om alledrie de slachtoffers te behandelen. De vrouw hield onder meer een hoofdwond aan de valpartij over; de twee kinderen een zere arm en hoofdpijn. Geen van drieën werden naar het ziekenhuis vervoerd, ze zijn ter plaatse behandeld.

|     |'t Harde - Automobilisten rijden te snel                  |
De politie heeft op donderdag (21/12) op de Eperweg gecontroleerd of automobilisten aldaar zich aan de snelheid hielden. Dit bleek 38 keer niet zo te zijn. Alle overtreders zijn bekeurd.

De controle heeft in de ochtenduren plaatsgevonden. Tijdens de controle werd de snelheid van 635 passanten gemeten. Daarvan reden er 38 sneller dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Einde berichten


---


---


---

---- --