Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Eerbeek  - 6 aanhoudingen in onderzoek stenengooien       |
De politie heeft donderdag 21 december 6 jongeren in de leeftijd van 14, 15 en 17 jaar, allen woonachtig in Eerbeek, aangehouden voor hun betrokkenheid bij het gooien van stenen tegen bussen op het traject Eerbeek - Apeldoorn.

Naar aanleiding van nieuwe informatie die bij de wijkagent binnenkwam, konden de 6 jongeren worden aangehouden. De jongens hebben inmiddels hun betrokkenheid bekend. De jongeren behoorden allen tot de groep die de stenen gooiden tegen de bussen. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Met de aanhouding van de jongens komt een einde aan een lange periode van vernielingen door de steengooiers. De jongens hadden het met name gemunt op het gooien van stenen naar bussen op het traject Eerbeek - Apeldoorn. De politie kreeg in de periode van juni 2005 tot november 2006 in totaal negen aangiftes die met de zaak te maken hadden. Omdat de impact van deze vernielingen groot was bij onder andere ouders van leerlingen, leerlingen zelf en bij de buschauffeurs van de BBA is er een projectgroep in het leven geroepen. De betrokken partijen; de BBA, politie Eerbeek en Apeldoorn, scholen in Eerbeek en Apeldoorn, Stichting Welzijn, de gemeenten en de provincie Gelderland hebben samen in een projectteam de overlast van de jeugd proberen terug te dingen.


---


---


---

---- --