Artis

Amsterdam

Persbericht

Artis beleeft opnieuw topjaar

Amsterdam, 21 december 2006

ARTIS PERSBERICHT

Artis beleeft opnieuw topjaar

In 2006 verwacht Artis 1,2 miljoen bezoekers te trekken, nog net iets meer dan in 2005, ook al een topjaar.

Het educatieve bezoek nam met 14% sterk toe ten opzichte van 2005. Een versterkte aandacht voor deze belangrijke doelgroep, een online boekingssysteem en nieuwe spannende lessen, zoals De leeuw is los en de Artis Vlinderles, droegen hier aan bij. Artis leden passeerden bijna een half miljoen keer de poort. Hun aantal groeide met 13% tot ruim 71.000. Met de romantische Zoomeravonden, geboortes van onder meer twee girafjes, een zebraatje en nog veel meer jong grut en een heerlijke nazomer had Artis ook dit jaar weer veel te bieden. Met als klapper de opening van het nieuwe overdekte Vlinderpaviljoen, die resulteerde in de drukste oktobermaand ooit.

Er was vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Nationaal Landschap Laag Holland subsidie voor het Europa Natuurlijk project met een gloednieuwe weidevogelvolière observatiehut. Ook de Gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven zorgden voor een helpende hand voor Artis en haar ideële doelstellingen. Mede dankzij deze partners kon Artis in 2006 opnieuw deelnemen aan diverse internationale natuurbehoudprojecten, de historische stadstuin met haar monumentale panden onderhouden en onderwijsprogrammas bieden.

Dankzij de groei en de steun kan Artis blijven vernieuwen. In 2007 opent Artis een geheel gerenoveerd multimediaal Planetarium. Met de allernieuwste projectietechnieken zal Artis in staat zijn om educatieve verhalen nog completer en indringender over het voetlicht te brengen.