Hulpverlening Gelderland Midden

Grote roetschade in woning Dieren
---

PERSBERICHT 19 december 2006

Grote roetschade in woning Dieren

DIEREN Een smeulende brand in of bij een audiomeubel in een woning aan de Bernard Zweerslaan in Dieren heeft in de avond van dinsdag 19 december grote schade veroorzaakt. De bewoners waren niet thuis.

Even voor half acht hoorden voorbijgangers van een woning aan de Bernard Zweerslaan een rookmelder afgaan. Zij zagen dat de woning geheel onder de rook stond en waarschuwden daarop de brandweer. De Dierense brandweer was snel ter plaatse en kreeg via omstanders te horen dat de bewoners, een moeder met drie kinderen, zich vermoedelijk nog in de woning zouden bevinden. Men forceerde de achterdeur om toegang tot het pand te krijgen. De hitte en de rook in de woning was echter zo hevig dat het doorzoeken ervan ernstig werd bemoeilijkt. Na enige tijd werd duidelijk dat de bewoners elders verbleven. Wel konden een cavia en een hamster in veiligheid worden gebracht. Een parkiet heeft de brand helaas niet overleefd.
De brand in de woonkamer werd snel geblust en de woning werd met behulp van een zogenaamde rookgasventilator geventileerd.

Ondanks de beperkte omvang van de brand is, met name de roetschade aanzienlijk. De oorzaak van de brand wordt gezocht bij de bedrading van audioapparatuur, die zich in een meubel bevond. Door kortsluiting is de bedrading gaan smeulen en is het meubel in de brand geraakt. Het gezin zal tijdelijk elders moeten logeren. De Stichting Salvage draagt zorg voor schadebeperking aan de inboedel. De brandweer schat de schade voorlopig op 50.000.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 20-12-06 10:38
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl