Barco


Barco en IPTE bereiken akkoord over verkoop van de afdeling Electronic Manufacturing van de divisie Barco Manufacturing Services

Kortrijk, 20 december 2006. Barco kondigt aan een akkoord bereikt te hebben met IPTE over de verkoop van de afdeling Electronic Manufacturing van de divisie Barco Manufacturing Services. De overdracht treedt in werking op 1 januari 2007 en zal een marginale impact hebben op de resultaten van Barco.

Electronic Manufacturing is de bestukkingsactiviteit van Barco Manufacturing Services en heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen euro. Ongeveer 75% van deze omzet bestaat uit interne verkoop aan Barco divisies. De activiteit heeft productievestigingen in Belgie (Poperinge) en Tsjechië (Kladno) en stelt meer dan 350 mensen te werk.

Barco had vroeger reeds aangekondigd niet verder te willen investeren in de subcontracting activiteiten die deel uitmaken van de divisie Barco Manufacturing Services. Het contract met IPTE betekent dat op vandaag de grootste activitieit van deze divisie van de hand gedaan wordt.

De overeenkomst bepaalt dat IPTE voor een periode van vijf jaar hoofdleverancier van Barco zal zijn voor bestukking. Gedurende deze periode zijn in de overeenkomst per jaar minimale afnames door Barco van IPTE bepaald.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost Azië.
Voor het boekjaar 2005 zette Barco een netto omzet neer van 712,0 miljoen euro.
De gewone aandelen van Barco zijn genoteerd op Brussels/Euronext. Barco maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150. Informatie over de aandelen is te verkrijgen op Bloomberg onder het symbool BAR BB en op Reuters onder BARBt.BR.

(c) Copyright 2006 Barco â Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com