Ingezonden persbericht


Persbericht

Politici genomineerd voor Digibewust Award

Prijs voor politicus die zich hard maakt voor digitale veiligheid

Leidschendam, 18 december ­ Martijn van Dam, Arda Gerkens, Hans Franken, Frits Huffnagel en Joop Atsma zijn genomineerd voor de Digibewust Award. Deze Award wordt 6 februari aanstaande, op de Europese Safer Internet Day, uitgereikt aan de meest Digibewuste politicus. Ofwel de politicus die zich hard maakt voor het onderwerp digitale veiligheid en zelf ook 'digibewust' is. De Award is een initiatief van het publiekprivate programma Digibewust dat de bewustwording van burgers en bedrijven over veilig gebruik van internet wil vergroten.

De genoemde politici zijn genomineerd vanwege hun structurele (politieke) stellingname op het gebied van digitale veiligheid en hun kennis van zaken over dit onderwerp. Of zij zelf ook op een veilige en bewuste manier omgaan met digitale middelen wordt in januari onderzocht door de DigiRaad, de adviesraad voor en door jongeren over veilig internet. Hun bevindingen worden meegewogen door de jury van de Digibewust Award, bestaande uit Roger van Boxtel (voorzitter Menzis en ECP.NL), Toine Maes (directeur Kennisnet ICT op School), Paul 't Hoen (voorzitter Raad van Bestuur ICTRegie en ICT Personality 2006), Klaske de Jonge (directeur Consumentenbond) en Hedy van der Ende (directeur GOVCERT), in de uiteindelijke beslissing wie de winnaar is. De Digibewust Award is een initiatief van het programma Digibewust. Zij wil hiermee het belang van politieke betrokkenheid bij het onderwerp digitale veiligheid onderstrepen.

6 februari: Safer Internet Day
De Digibewust Award wordt uitgereikt op de Europese Safer Internet Day op 6 februari 2007. Op deze dag wordt er in diverse landen aandacht gevraagd voor onderwerpen als veiligheid op internet, computergames en mobiele telefonie. De Safer Internet Day komt voort uit het Safer Internet Action Plan / Safer Internet Plus van de Europese Unie om te laten zien dat er in Europees verband op dit gebied wordt samengewerkt. Den Haag (Sociëteit de Witte) vormt die dag het toneel van onder andere de uitreiking van de Award, maar ook een feestelijke en educatieve bijeenkomst voor ruim 100 kinderen (10-13 jaar) die momenteel door Digibewust samen met de Kindertelefoon en Stichting MijnKindOnline wordt opzet. Meer informatie over deze dag is binnenkort beschikbaar (ook via www.digibewust.nl).

Aanmelden
Pers kan zich aanmelden voor de uitreiking van de Digibewust Award en het verdere programma van de Safer Internet Day via info@digibewust.nl of telefonisch via 070-4190309.

Programma Digibewust
Digibewust, een publiekprivaat samenwerkingsverband, wil bij gebruikers de kennis en het vertrouwen in de mogelijkheden van digitale middelen versterken. Daarnaast wil Digibewust

gebruikers aanzetten tot actie, om op een bewuste manier met bijvoorbeeld de computer, digitale middelen als pda's en mobiele telefoons om te gaan en daarbij zelf ook de verantwoordelijkheid te nemen. Zowel bedrijfsleven als overheid en diverse belangenorganisaties zijn betrokken bij Digibewust. Gezamenlijk starten zij (voorlichtings)activiteiten op om het Digibewust zijn in Nederland te vergroten. In 2006 richtte digibewust zich voornamelijk op jongeren, in 2007 komt daar het MKB bij. Kijk voor meer informatie op www.digibewust.nl.

Contactgegevens voor de redactie:
Inge Aarts
Programmabureau Digibewust: ECP.NL, Platform voor eNederland e-mail: inge.aarts@ecp.nl
tel: 070-4190309

///Einde Persbericht ///

---- --