Majoor Bosshardt neemt dankbaar oprichtingsakte stichting in ontvangst


Stichting Majoor Bosshardt Prijs gepresenteerd

AMSTERDAM, 20061219 -- Majoor Alida Margaretha Bosshardt heeft uit handen van professor Anton van der Geld de notari?le oprichtingsakte in ontvangst genomen van haar stichting Majoor Bosshardt Prijs voor-een-betere-samenleving. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Society Awards in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

"Als je de 93-jarige Majoor Bosshardt van het Leger des Heils bezig ziet, dan denk je ook aan Moeder Theresa. Je leven lang dienstbaar inzetten en opofferen voor misdeelden en verslaafden. Taboes durven doorbreken om overal echte en warme menselijkheid te brengen, tot in de rosse buurten toe. Majoor Bosshardt heeft iets van een ster, die de weg wijst uit zoveel benarde situaties. Dit vormt een kostbaar geestelijk testament voor ons", liet Van der Geld weten. Van der Geld kreeg op 29 augustus 2006 in haar woning te Amsterdam uit handen van Majoor Bosshardt zelf - als eerste en tot nu toe als enige - de Majoor Bosshardt Prijs.

De majoor, het comit? en de jury wensten toen de inhoud en organisatie ervan nader juridisch vorm te geven en volledige rechtsbevoegdheid te verkrijgen. In nauw overleg met hen, en met haar schriftelijke toestemming, heeft desgevraagd Anton van der Geld de stichting Majoor Bosshardt Prijs voor-een-betere-samenleving in het leven geroepen.

Het bestuur wordt gevormd door: professor Anton van der Geld, bisschop dr. Tiny Muskens en predikant-ethicus dr. Gerrit Manenschijn.

De oprichter van de prijs, Christian Houkes, toonde zich verheugd met de nieuwe stichting: "De Majoor Bosshardt Prijs is nu voor de toekomst gewaarborgd en met dit indrukwekkende bestuur kan het gedachtegoed van Majoor Bosshardt nog verder worden uitgedragen." Houkes bedacht de onderscheiding voor Majoor Bosshardt omdat zij volgens hem een levende legende is, en omdat hij een signaal naar de jeugd wilde afgeven: "Het is triest dat de meeste jongeren in Nederland niet weten wie Majoor Bosshardt is, wat voor werk zij heeft gedaan en wat zij voor de samenleving betekent. Jongeren kunnen immers nog heel veel van haar leren."

Het doel van de stichting is: het jaarlijks of eenmaal per twee jaar uitreiken van de Majoor Bosshardt Prijs voor-een-betere-samenleving aan personen of instellingen met uitzonderlijke verdiensten op sociaal en humaan gebied. Zo kan de Majoor Bosshardt Prijs als symbool en stimulans fungeren voor het werken aan een betere samenleving en het verhogen van het welzijn van individuele mensen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een in brons gegoten miniatuurversie van Majoor Bosshardt. Er is een openbare openstelling voor het aanmelden van kandidaten voor de prijs.

Majoor Bosshardt zelf schrijft over haar nieuwe stichting: "Deze Stichting beveel ik warm aan en wensen allen Gods Zegen toe, die er werkzaam voor zijn en die er door gestimuleerd en geholpen worden. Succes!"





Ingezonden persbericht