Gemeente Amsterdam



Opening busstation Bijlmer ArenA

18 december 2006
-
IVV
Mevrouw Lidie Cohen opende donderdag 14 december samen met wethouder Tjeerd Herrema het nieuwe busstation Bijlmer ArenA. Dit busstation is als eerste in de regio helemaal toegankelijk voor mindervaliden. Het is onderdeel van het landelijke ov-knooppunt Bijlmer ArenA. Het treinstation wordt naar verwachting het vijfde van Nederland.

Alle perrons zijn 18 cm hoog bijlmerperron249x249.jpg (63 Kb) waarmee het busstation voldoet aan de nieuwe landelijke toegankelijkheidseisen voor het openbaar vervoer. Bovendien zijn naar alle perrons blindegeleidelijnen aangebracht.

Vergezeld door haar dochter liet mevrouw Cohen zien dat het betreden van een bus relatief probleemloos gaat door de verhoogde perrons en de speciale hellingplank, die standaard in de bus zit. 'In Milaan en Berlijn is het veel makkelijker om je met een rolstoel door de stad te begeven. Ik ben blij dat Amsterdam ook stappen in de juiste richting zet', aldus Cohen.

Centrumgebied Zuidoost

Tijdens een busritje rondom Centrumgebied Zuidoost vertelde stadsdeelwethouder Els Verdonk over de ontwikkelingen in de directe omgeving van busstation Bijlmer ArenA. Met de ArenA, de megabioscoop Pathé, het toekomstige Getz Entertainment Center, de toekomstige Music Dome, de megastores, winkelcentrum de Amsterdamse Poort en de horecagelegenheden heeft Zuidoost de ambitie om het tweede centrum van Amsterdam te worden.

Dubbelrol wethouder Herrema

Buitenkant Bijlmer ArenA station Wethouder Herrema had bij de opening een dubbelrol. Niet alleen is hij wethouder Verkeer, Vervoer en Infrastructuur van de gemeente Amsterdam. Hij is ook portefeuillehouder Verkeer van de Stadsregio Amsterdam, opdrachtgever voor het regionale openbaar vervoer. 'We geven met dit station een belangrijke impuls aan de bereikbaarheid van Amsterdam voor mindervaliden. Ik ben niet alleen als wethouder van Amsterdam trots op dit station, maar ook in mijn rol als portefeuillehouder van de Stadsregio.'

Zie ook www.ivv.amsterdam.nl