AutoRai

Sterke groeicijfers voor Alfa Romeo

(12/18/2006)
Drie weken voor het eind van het jaar staat al vast dat 2006 bijzonder goed is geweest voor Alfa Romeo Nederland. Bij het sluiten van de boeken zal Alfa Romeo het jaar beëindigen met in totaal ruim vierduizend registraties, een verkoopstijging van 27 procent ten opzichte van 2005.

Dat is een opmerkelijke prestatie in een markt die een totale groei van drie procent vertoont. Vooral in het zakelijke segment heeft Alfa Romeo een opvallende verkoopstijging geboekt, voornamelijk te danken aan de Alfa 159 Berlina en Alfa 159 Sportwagon. Beide modellen waren tot en met september 2006 al goed voor een verkoopstijging van 195 procent in het D-segment.

Zakelijk segment
Dit betekent dat de Business-modellen van de Alfa 159, die in oktober op de markt zijn gekomen, een nog grotere bijdrage aan de groeicijfers van dit jaar zullen leveren. Op basis van de nu al genoteerde orders is de verwachting gerechtvaardigd dat deze speciaal op de zakelijke rijder gerichte uitvoeringen van de populaire Alfa 159 voor een sterke eindsprint en start van 2007 zullen zorgen.

Sterke positie
Goed nieuws dus voor de vijftig Alfa Romeo dealers in Nederland, die met de Alfa 159 niet alleen een winnaar in huis blijken te hebben, maar ook van de Alfa 147 acht procent meer exemplaren in het zakelijke segment hebben afgezet. Ook de andere modellen van Alfa Romeo hebben zowel in de zakelijke als de particuliere markt een sterke positie behouden.