Provincie Drenthe

Stimulans voor voorzieningen jeugd en school

13 Dec 2006

Gedeputeerde staten hebben vandaag groen licht gegeven voor de uitvoering van vier projecten die zich richten op het versterken van de voorzieningenstructuur voor jeugd en school. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om buitenschoolse opvang, overblijfmogelijkheden en sportvoorzieningen. Voor de projecten is een totaalbedrag van bijna 750.000 euro beschikbaar.

Met de vier projecten wil de provincie een netwerk realiseren voor overdracht van kennis over brede scholen in de provincie, specifieke dagarrangementen in kleine dorpen ontwikkelen, een provinciaal loket opzetten voor dagarrangementen en de samenhang in jeugdvoorzieningen vergroten.
De vier projecten hebben tot doel de jeugdvoorzieningenstructuur in de provincie Drenthe te versterken. Daaronder vallen bijvoorbeeld een doorlopend aanbod van opvang, onderwijs, overblijf en sport, welzijns- en culturele activiteiten. Door deze voorzieningen te stimuleren krijgen ouders en verzorgers meer mogelijkheden om arbeid en zorg te combineren. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen van 0 tot 16 jaar. Voor de uitvoering van de projecten werkt de provincie samen met gemeenten in Drenthe.

In maart 2006 hebben 10 Drentse gemeenten en de provincie bij het Rijk samen 21 projecten aangevraagd in het kader van Dagarrangementen en Combinatiefuncties. Als enige provincie in Nederland heeft Drenthe destijds zelf ook vijf projecten aangevraagd. Deze aanvragen heeft het rijk gehonoreerd. Van vier van deze projecten heeft het college nu goedkeuring gegeven voor de uitvoering. Binnenkort bespreekt het college het vijfde project.