Gemeente Eindhoven

Persbericht 13 december 2006, 317

Eindhoven presenteert bedrijvenloket aan Staatssecretaris EZ

Een vertegenwoordiging van de gemeente Eindhoven presenteert woensdag 13 december in Den Haag de Eindhovense uitwerking van het bedrijvenloket aan Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken. Die presentatie vindt plaats in het kader van het overleg van de 32 grootste steden van Nederland.

Deze steden hebben eind 2005 samen met het Ministerie van Economische Zaken jaar een convenant gesloten. In dat convenant is afgesproken dat gezamenlijk wordt gewerkt aan het stroomlijnen van de dienstverlening aan ondernemers. De gemeenten richten zich daarbij op het tegengaan van strijdige regelgeving, vereenvoudiging van vergunningen en de inrichting van een bedrijvenloket.

Presentatie gemeente Eindhoven

Op uitnodiging van het Ministerie van Economische Zaken zal Eindhoven een presentatie verzorgen over haar aanpak tijdens het overleg van de 32 gemeenten met de Staatssecretaris. Eindhoven zet de komende jaren zwaar in op de verbetering van haar dienstverlening, voor ondernemers én voor burgers, en doet dat uiteraard ook via internet.

Bedrijvenloket.nl

Het Eindhovense digitale Bedrijvenloket is voortgekomen uit een samenwerkingsverband met het Ministerie van Economische Zaken. Het Ministerie heeft daarin het voortouw genomen met Bedrijvenloket.nl, een nationaal initiatief dat de dienstverlening van overheidsinstellingen beter en herkenbaarder moet maken. Eindhoven is tevens gevraagd om als enige gemeente zitting te nemen in de landelijke stuurgroep voor de ontwikkeling van het bedrijvenloket