Gemeente Putten

Regels voor vreugdevuren en carbidschieten (12-12-2006)
---

Putten, 12 december 2006

Putten kent een historie voor wat betreft het houden van vreugdevuren en carbidschieten tijdens de jaarwisseling. Om dit beheersbaar te houden, heeft het college van burgemeester en wethouders vorig jaar beleidsregels vastgesteld. Samengevat komt dit er op neer dat carbidschieten en het houden van vreugdevuren gedurende het hele jaar verboden zijn. Onder voorwaarden kan men rondom de jaarwisseling ontheffing c.q. toestemming krijgen.

Vreugdevuren

De gemeente heeft besloten komende jaarwisseling geen ontheffingen te verlenen voor vreugdevuren op oudejaarsdag, zondag 31 december. Dit om de zondagsrust voor de inwoners te eerbiedigen.

Wel kunnen ontheffingen verleend worden voor vreugdevuren op maandag 1 januari (van 00.00 tot 04.00 uur). Deze vreugdevuren moeten dan wel op zaterdag 30 december worden opgebouwd.

Om liefhebbers van vreugdevuren verder tegemoet te komen, wil de gemeente bij uitzondering ook ontheffing verlenen voor het houden van een vreugdevuur op zaterdag 30 december (van 10.00 tot 18.00 uur). Voor het overige gelden de beleidsregels die het college vorig jaar heeft vastgesteld.

Carbidschieten

Wat betreft het carbidschieten heeft het college besloten dit jaar niet af te wijken van de beleidsregels. Reden hiervoor is dat de geluidsoverlast van carbidschieten gelijk is aan het afsteken van vuurwerk dat in heel Nederland is toegestaan op oudejaarsdag van 10.00 uur s ochtends tot 02.00 uur nieuwjaarsnacht, dus ook op zondagen.

Aanvragen

Inwoners die een vreugdevuur willen aanleggen of willen carbidschieten, kunnen dit uiterlijk donderdag 28 december 2006 aanvragen/melden. Zij kunnen gebruik maken van het aanvraagformulier ontheffing vreugdevuur en/of het meldingsformulier carbidschieten.

Volledige criteria voor zowel vreugdevuren als carbidschieten.