Gemeente Roermond

Derde Roermondse Museumnacht

Op zaterdagavond 9 december a.s. vindt in het Stedelijk Museum Roermond de derde Roermondse Museumnacht plaats. Tussen 20.00 uur 's avonds en 1.00 uur 's nachts is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. In twee zalen zijn er non-stop optredens.

Een verschil van dag en nacht Tijdens de Museumnacht wil het Stedelijk Museum Roermond een nieuw en jong publiek interesseren voor het museum. Daarnaast is het voor de mensen die het museum kennen een gelegenheid er op een nieuwe manier kennis mee te maken. Het museum overdag of 's avonds bekijken is letterlijk een verschil van dag en nacht. De tentoonstelling 'Im Atelier', met werken van kunstenaars uit de Euregio en 'Quilt Art 20', een expositie van internationale hedendaagse textielkunst kan worden bekeken, evenals de vaste presentatie over de historie van Roermond en over Pierre Cuypers, Henry Luyten en Joep Nicolas.

Wat is er te doen?
Het Stedelijk Museum Roermond organiseert deze avond in samenwerking met De Azijnfabriek. In twee zalen zijn er non-stop optredens. In de Tuinzaal is een dynamisch 'see and hear' programma met DJ's, VJ's, een breakdance groep en een capoeira groep. In de Cuyperszaal is een 'listen and look' programma met singer/songwriters en dichters gepland. Na de Museumnacht is er een afterparty in de Azijnfabriek.

Tuinzaal:
DJ U-nique (resident DJ Peppermill); VJ's Team STIIHL;
Breakdancegroep Trashcan Heroes; Capoeira Eindhoven.

Cuyperszaal:
Singer/songwriters Roos en Merijn; Zanger Arno Adams;
Zanger en dichter Ivo Rosbeek; Dichter Quirien van Haelen.

Zaterdag 9 december 2006 van 20.00 uur tot 1.00 uur Museumnacht in het Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4
T 0475 - 333496
E museum@roermond.nl
W museum.roermond.nl
Publicatiedatum: 24.11.2006 Bijgewerkt: 24.11.2006