Koninklijke ten cate

TenCate heeft overeenstemming bereikt over de overname van Roshield

ALMELO, Nederland, December 7 /PRNewswire/ --
TenCate heeft overeenstemming bereikt over de overname van Roshield (www.roshield.dk), een leidende onderneming op de Europese markt voor voertuigbepantsering en persoonlijke bescherming. De onderneming is gevestigd in Denemarken en sinds juli 2005 eigendom van private aandeelhouders en het management. Hoewel Roshield relatief kortgeleden verzelfstandigd is, beschikt de onderneming over een lange kennishistorie. Roshield heeft een krachtige technologische ontwikkeling doorgemaakt, waardoor specialistische vaardigheden zijn ontwikkeld op het gebied van ballistische bescherming. De onderneming is actief op de Europese markt en in Azië en is betrokken bij toonaangevende projecten.

De acquisitie zal een aanmerkelijke positieve bijdrage leveren aan de winstontwikkeling van de TenCate Aerospace & Armour Composites-groep.

Voertuigbepantsering aantrekkelijke groeimarkt

Voor TenCate is de markt voor ballistische voertuigbescherming (auto's, trucks, vliegtuigen, schepen) een aantrekkelijke groeimarkt, gelet op de toenemende mate van bescherming van diverse soorten legervoertuigen en de voorgenomen moderniseringsprogramma's. De moderne bepantsering is gewichtsbesparend en dient bestand te zijn tegen verschillende dreigingsniveaus. Bij voertuigbescherming is sprake van maatwerk, omdat rekening moet worden gehouden met een complexiteit van factoren. Het projectmanagement is een van de sterke punten van Roshield.

Marktleider in bepantsering en persoonlijke bescherming

Roshield zal deel uitmaken van de TenCate Aerospace & Armour Composites-groep, die hiermee zijn leidende positie op de Europese markt voor persoonlijke bescherming en voertuigbepantsering versterkt. TenCate zal synergetische effecten behalen door de combinatie van technologische kennis en het distributieapparaat van beide ondernemingen.

De activiteiten van Roshield sluiten goed aan op de materialenkennis, technologie en het netwerk van TenCate in deze specialistische markt. Er is geen overlap in de geografische omzetspreiding met TenCate, zodat beide in grote mate complementair zijn. Tussen de twee ondernemingen bestaat al enige tijd een commerciële samenwerking bij het aanbieden van oplossingen voor ballistische bescherming. Gezamenlijk zal de internationale marktpositie verder worden uitgebouwd.

Roshield

Roshield levert producten die kant-en-klaar kunnen worden ingebouwd in voertuigen. De onderneming heeft tevens de mogelijkheid van prototyping en beschikt over een sterke design- en engineeringcapaciteit. Het grootste deel van de omzet van Roshield wordt gerealiseerd in het segment voertuigbescherming.

De onderneming heeft in 2006 een omzet van circa EUR 14 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van Roshield levert op jaarbasis een aanmerkelijke bijdrage aan het bedrijfsresultaat van de sector Advanced Textiles & Composites.

De overnamesom bedraagt EUR34,7 miljoen en zal uit de beschikbare middelen van TenCate worden betaald. De sterke winstgevendheid en het groeipotentieel vormen belangrijke peilers onder de waardering. Nadere financiële details worden niet bekendgemaakt.

De transactie zal naar verwachting in de loop van februari 2007 worden afgerond, na formele goedkeuring van het Deense Ministerie van Justitie.

www.tencate.com

Contact: