Provincie Limburg

Innovation Navigator versterkt innovatiekracht MKB Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een financiële bijdrage van

541.200,- aan het project Innovation Navigator. Dit project maakt deel uit van het Samenhangend Innovatieprogramma voor het MKB van de Provincie Limburg. Innovation Navigator is een integraal instrument dat het Limburgse MKB efficiënter en effectiever ondersteunt bij vragen over innovatie. In 2007 wordt gestreefd naar de uitvoering van 34 innovatietrajecten. De projectuitvoering is in handen van NV Industriebank LIOF in samenwerking met Syntens. Innovation Navigator geeft Limburgse MKB-ondernemingen de kans hun concurrentiekracht te verhogen. Daarnaast draagt het project bij aan een competente MKB-sector en aan de positionering van Limburg als Technologische Topregio.

Met het project Innovation Navigator helpen de intermediaire organisaties LIOF en Syntens ondernemers de route voor de toekomst uit te stippelen. Het omvat de Triple-in fondsen, de kennisvouchers en de innovatieleningen. Allen aangeboden via één loket: www.innoveerpunt.nl. Zowel korte zeer specifieke adviestrajecten alsook ingrijpende vernieuwingen en innovaties met grote ontwikkelrisicios en investeringen krijgen aandacht. Bedrijven kunnen door deelname hun innoverend vermogen en concurrentiekracht structureel vergroten, door productvernieuwing en/of nieuwe product-marktcombinaties te realiseren. De ondernemingen investeren zelf gemiddeld 50%-65% in het bij hun passende innovatietraject.

In het project staat verdere verfijning en verbreding van het huidige instrumentarium voorop.
Het project is in eerste instantie een pilot van een jaar, die na een gedegen evaluatie ten aanzien van effectiviteit, efficiency, klanttevredenheid en verbeterpunten tot een mogelijk integraal en generiek innovatieinstrument voor een aansluitende langere termijn moet uitgroeien.

7-12-2006 15:17