Ingezonden persbericht


Persbericht

Schiphol, 7 december 2006

Dorint Sofitel Amsterdam Airport biedt medewerkers programma voor gezonde levensstijl

Alle medewerkers van Dorint Sofitel Amsterdam Airport nemen een keer in de maand op kosten van het bedrijf deel aan een speciaal programma dat een gezonde levensstijl bevordert. Zij kunnen hun gezondheid laten meten, gebruik maken van het team van fysiotherapeuten, masseurs, acupuncturisten en personal trainers en voedingsadviezen krijgen.

Het initiatief is gestart met een eerste groep van 35 medewerkers. Bij het hotel werken in totaal 170 medewerkers. Het bijzondere is dat het hotel voor dit programma - Energy4Work - samenwerkt met de arts Sofyan Rangkuti, die volgens de westerse wetenschap is opgeleid tot chirurg en zich bovendien gespecialiseerd heeft in de traditionele Chinese geneeskunde. Hij heeft een acupunctuurkliniek en preventief medisch centrum in Zaanstad.

Gezien de enthousiaste eerste reacties verwacht algemeen directeur Kees Teer dat het aantal deelnemers zal stijgen. "Wat een succes is bij onze gasten, moet ook aanslaan bij medewerkers. Er werken hier veel jonge mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn. Wij spelen daar op in."

Het programma past goed bij het hotel, omdat het zich in de markt onderscheidt met een uitgebreide Active Spa met cardio-fitness, zwembad, solarium, sauna, sanarium en Turks stoombad. Het heeft een eigen team dat bestaat uit zes fysiotherapeuten en masseurs. "We houden deze service welbewust in eigen beheer, omdat we zo de zekerheid hebben dat we onze gasten de kwaliteit bieden die ze van ons verwachten," aldus Kees Teer. Deze faciliteiten en het team van specialisten stelt Dorint Sofitel Amsterdam Airport ook beschikbaar voor bedrijven uit de regio als een inloopspreekuur voor fysiotherapie. "Je kunt tussen acht en zes uur langs komen voor een behandeling."

Ziekteverzuim laag houden

Het aanbieden van Energy4Workprogramma voor medewerkers past in het sociaal beleid van het hotel. "Het draagt bij aan onze reputatie als aantrekkelijke werkgever. Dat is belangrijk voor een hotel dat op de personeelsmarkt moet concurreren met hotels in het centrum van Amsterdam. Als je bij ons werkt, reis je naar Schiphol. Dan moet je wel iets bieden dat de moeite waard is." Teer maakt er geen geheim van dat hij het ook doet om het ziekteverzuim dat laag is - 2,5 procent - laag te houden, liefst op twee procent.

Voor medewerkers die aan Enegy4Work meedoen, wordt eerst de conditie vastgesteld aan de hand van een pols- en tongdiagnose en een intakegesprek. De diagnose brengt ook sluimerende aandoeningen aan het licht en werkt de behandeling preventief. De individuele behandelingen omvatten fysiotherapie, acupunctuur, lasertherapie, Shiatsu- en Tui Na-massages. Zij kunnen ook voedingsadviezen krijgen. De behandeling richt zich verder op het bestrijden van chronische pijnen bij bijvoorbeeld reuma en migraine Uiteindelijk moet er een balans ontstaan in het energiegebruik. Zes medewerkers hebben met succes meegedaan aan het Diplan, een individuele afslankmethode die bestaat uit het herzien van het eetpatroon, bewegingslessen, ontspanningsoefeningen en motivatietraining. Zij hebben allen de vooraf gegeven garantie van acht kilo afvallen in acht weken gehaald.

Het natuurlijke als rode draad

"Het natuurlijke is de rode draad in ons hotel," zegt Kees Teer. "Je ziet het terug in de materialen die bij de bouw zijn gebruikt, het groen in de binnentuin en de daktuinen en in de vele Wokgerechten die we bieden. We hebben die lijn doorgetrokken naar de gezondheid van de gasten met een Active Spa van achthonderd vierkante meter. De oosterse geneeskunde heeft een natuurlijke basis Als gasten zich melden bij de balie, moet het heel gewoon zijn dat de receptioniste vraagt: "Wanneer wilt u uw massage hebben?" Wij bieden speciale massages tegen jetlag en bioritmestoornissen. We trekken deze lijn door met het speciale programma voor medewerkers."

Dorint Sofitel Amsterdam Airport

Dorint Sofitel Amsterdam Airport maakt onderdeel uit van Accor. Accor is in Nederland vertegenwoordigd met 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 4 Sofitels, 2 Dorint Novotels, 7 Novotels, 23 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor. Meer informatie over het Dorint Sofitel Amsterdam Airport is te vinden op www.dsaa.nl.