Generali

Robeco Pension Providers en Generali introduceren FlexioenPlus

Robeco Pension Providers en pensioen- en inkomensverzekeraar Generali presenteren onder de naam FlexioenPlus een moderne pensioenregeling op basis van beschikbare premie. FlexioenPlus biedt een op persoonlijke maat gesneden pensioenregeling met veel flexibiliteit.

Verzekerde pensioenregelingen

Het toezicht op ondernemingspensioenfondsen is als gevolg van de toenemende regelgeving scherper geworden. Bovendien kijken werkgevers met een steeds kritischer blik naar de prestaties van de pensioenfondsen. Ook werknemers, voor wie het pensioen een belangrijke voorziening is, dringen steeds meer aan op inzicht en invloed. De nieuwe Pensioenwet stelt bij dit alles hogere eisen aan de zorgplicht en dat vereist een adequate invulling. Veel
ondernemingspensioenfondsen overwegen dan ook hun pensioenfonds op te heffen en dat brengt met zich mee dat deze pensioenregelingen dan alleen nog in verzekerde vorm voortgezet kunnen worden. Dit betekent dat de pensioenadministratie en vermogensbeheer uitbesteed gaan worden waardoor een toenemende behoefte aan een verzekerde pensioenregeling ontstaat.

Samenwerkingsverband

Met FlexioenPlus spelen Robeco en Generali in op deze vraag."De basis van deze samenwerkingsovereenkomst is dat elke partij doet waar hij expert in is. En daarmee ook die dienstverlening inbrengt die op zijn eigen terrein ligt", aldus Gerrit Nolles directeur van Generali. Binnen deze samenwerking zorgt Generali voor de pensioenovereenkomsten en de polisadministratie. Het beheer van het ouderdomspensioen ligt bij PensionProviders. Daarbij krijgen pensioendeelnemers een eigen beleggingsrekening waarbij men de keuze krijgt te beleggen in gerenommeerde beleggingsfondsen van Robeco. "Het volledig geïndividualiseerd uitvoeren van dergelijke pensioenregelingen werd in de Nederlandse markt nog niet door verzekeraars in een dergelijk samenwerkingsverband aangeboden", aldus Leni Boeren, lid van de Management Board van Robeco, "en door de samenwerking maken we dit nu mogelijk, waarbij we de zorgplicht verder invullen doordat Pension Providers haar dienstverlening heeft uitgebreid met de Life Cycle Service." Deze service kenmerkt zich door het periodiek monitoren van de beleggingen van de deelnemers.
Door dit alles biedt deze samenwerking werkgevers en pensioenfondsen toegang tot een optimaal samenspel van verzekeren en beleggen. FlexioenPlus biedt optimale transparantie aan voor zowel het spaardeel als het verzekeringsdeel.

Over Robeco

Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
Pension Providers is de afdeling binnen Robeco die verschillende diensten aanbiedt voor de vermogensopbouw voor pensioen op basis van beschikbare premieregelingen. De deelnemers krijgen hiertoe een persoonlijke beleggingsrekening waarop hun pensioenvermogen wordt opgebouwd. Alle afspraken die voor deze rekening gelden worden afgestemd op de individuele wensen van de klant.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Chicago, San Francisco en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste `Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Over Generali

Generali verzekeringsgroep is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Dankzij onze professionele expertise en flexibele instelling zijn wij sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen - en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. Daarbij onderscheiden wij ons door een persoonlijke service, betrokken opstelling en een accurate administratie. Generali verzekeringsgroep nv maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Dit kapitaalkrachtige financiële concern bestaat uit ruim 100 verzekeringsmaatschappijen in zo'n 40 landen. In Europa is de Generali Group de derde verzekeraar. Een op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group.

Publicatiedatum: 07-12-2006

© Generali verzekeringsgroep 2006