AutoRai

Twee âlife hammersââ in elke nieuwe Hyundai

(12/7/2006)
Hyundai neemt geen risicoâs als het om veiligheid gaat. Daarom zullen alle Hyundaiâs vanaf 1 januari 2007 standaard worden uitgerust met twee âlife hammersâ. Hyundai volgt hiermee het advies het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten. In Nederland eisen ongevallen waarbij autoâs te water raken jaarlijks ongeveer 30 dodelijke slachtoffers. Liefst 700 mensen komen jaarlijks met hun auto in het water terecht. De politie adviseert dan ook met klem âlife hammersâof wel veiligheidshamers te monteren, zodat het voertuig snel kan worden verlaten.

Omdat âlife hammersâ levens kunnen redden heeft Hyundai besloten om vanaf 1 januari 2007 alle nieuwe Hyundaiâs standaard te voorzien van twee van deze zogenaamde ruitentikkers. Hyundai rekent hiervoor niets extraâs. De veiligheidshamers worden op een zodanige plek in de auto gemonteerd dat de chauffeur en voorpassagier deze âlife hammerâ direct onder handbereik heeft in geval van een calamiteit .

De âlife hammersâ die Hyundai in de autoâs laat monteren zijn bovendien voorzien van een geintegreerd mes, waarmee snel de autogordel kan worden doorgesneden om uit een benarde positie te worden bevrijd.

Hyundai is een van de succesvolste en snelst groeiende automerken van dit moment. In het gerenommeerde JD Power onderzoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid van nieuwe automobielen eindigde Hyundai op de derde plaats na Porsche en Lexus.