Gemeente Ede

Nummer 246 / Ede, 6 december 2006

Hof van Putten wint Zomerschoon-actie

De bewoners aan de Hof van Putten in Bennekom hebben de Ede Zomerschoonactie 2006 gewonnen. Deze actie liep van april tot en met september. Eén van de onderdelen was een schoonmaakestafette, waarbij wijken in Ede aan de slag gingen met het Opknappertje van de week. Samen met de gemeente werd door bewoners een minder fraai plekje in hun wijk opgeknapt, zwerfvuil opgeruimd, speeltoestellen gerepareerd, onkruid verwijderd en struiken gesnoeid. Uit een zevental schoonmaakacties, onder meer in de wijk Veldhuizen in Ede, Bennekom en Ederveen, kwam de Hof van Putten als beste uit de bus.

Sociale contacten
De Wijkbeheerders zijn nauw betrokken geweest bij de organisatie van de Zomerschoon-acties. Zij hebben in vergadering dan ook de winnaar gekozen. De Hof van Putten werd gekozen omdat het de enige nieuwe actie is, die (nog) geen jaarlijkse traditie kent. De actie was goed georganiseerd en groots aangepakt met een aantrekkelijk programma. Ook de betrokkenheid van jongeren, door onder meer de kinderactiviteiten, werd genoemd. Er was bij de voorbereiding en uitvoering van de actie aandacht voor sociale contacten in de buurt en de bewoners gaven aan zelf verantwoordelijkheid te willen nemen voor het onderhoudsniveau van de openbare ruimte in hun buurt.

Aanstaande zaterdag 9 december krijgen de bewoners aan de Hof van Putten een straatfeestje aangeboden van de gemeente. Voorafgaand aan dit feestje zullen de bewoners eerst nog met bladblazers en harken het blad van de straat, stoep en uit de plantsoenen vegen. Wethouder Peter van t Hoog zal de Hof van Putten bezoeken om de bewoners te feliciteren én te bedanken voor hun inzet.

Waarden en normen
Uit onderzoek blijkt dat rommel en viezigheid op straat tot de top vijf ergernissen van Edenaren behoren. Met de actie Ede Zomerschoon, pakt de gemeente samen met haar inwoners de rommel en viezigheid aan. Ede Zomerschoon is een van de activiteiten uit het project Je normen hebben waarde van de gemeente Ede. De gemeente heeft aangegeven om ook in het komend jaar te investeren in kleinschalige acties, die passen binnen de doelstellingen van het waarden- en normenproject.
---