Vertis

Kidos klaar voor landelijke aanbesteding

Ordina, Vertis en Gino dingen met Kidos mee naar de opdracht van het Ministerie van VWS voor een landelijk elektronisch kinddossier (EKD). Vanaf 2009 zijn JGZ-instellingen wettelijk verplicht om het EKD te gebruiken.

Landelijke aanbesteding
Stichting EKD.NL heeft op 30 oktober haar plan van aanpak voor de invoering van het landelijk elektronisch kindossier (EKD) bekend gemaakt. Via een landelijke aanbesteding wordt volgend jaar een keuze gemaakt voor een - bestaand of nog te bouwen - systeem dat moet ondersteunen bij het plan van het Ministerie van VWS, de GGD'en en Thuiszorgorganisaties om de (preventieve) jeugdzorg zo snel mogelijk te verbeteren.

Elektronisch in plaats van papieren dossier
Het EKD is een landelijk elektronisch cliëntendossier voor kinderen tussen 0 en 19 jaar, dat het bestaande papieren dossier zal vervangen. Het bevat informatie over het kind, de gezinssituatie, de schoolomgeving en uiteraard de lichamelijke en psychosociale gezondheid. Het centraal en uniform vastleggen van deze gegevens moet ervoor zorgen dat GGDen en Thuiszorgorganisaties kinderen beter kunnen volgen en sneller op problemen kunnen reageren.

Kidos dingt mee
Ordina, Vertis en Gino dingen met Kidos uiteraard mee naar deze opdracht die begin april 2007 zal worden gegund. Het EKD moet vanaf januari 2008 beschikbaar zijn voor 6.500 medewerkers in ruim 100 organisaties. Vanaf 2009 zijn de JGZ-instellingen wettelijk verplicht om het EKD te gebruiken. De ambitie van EKD.NL is: geen kind buiten beeld. Het motto van Kidos is "In één oogopslag het kind in beeld".

Eén landelijke database
Aangezien Kidos bij meerdere GGD'en in gebruik is en beschikt over één landelijke database voldoet Kidos nu al aan een aantal belangrijke eisen. Het beheer en onderhoud van deze landelijke database maar ook van het datawarehouse voor managementrapportages is ondergebracht bij Ordina. Hier wordt momenteel gewerkt aan de modernisering van het datacentrum om elk risico op uitval nog beter te ondervangen. Het aanbieden van Kidos werkt via het ASP-concept (Application Service Providing); Gebruikers van Kidos loggen via internet - vergezeld van de daarvoor benodigde veiligheidsmaatregelen - in op de applicatie, die op elk gewenst moment en vanaf elke plek toegankelijk is. Verder voldoet Kidos uiteraard aan alle erkende standaarden voor ICT in de Zorg.

GGD Amsterdam en GGD Rotterdam e.o.
Kidos is ontwikkeld in opdracht van GGD Amsterdam en GGD Rotterdam en omstreken. Daarnaast wordt Kidos gebruikt door Thuiszorg Midden-Limburg en Consultatiebureau Ouder en Kind in Rotterdam. Bij GGD Brabant loopt momenteel een pilot en ook het Medisch Opvang Asielzoekers (MOA) onderzoekt de mogelijkheden van Kidos voor hun organisatie.

Bezoek de nieuwe Kidos website
Meer informatie over Kidos vindt u op www.kidos.nu.

Terug

Meer weten over Vertis?
Neem dan contact op via:

Telefoon: (0598) 66 60 00
Telefax: (0598) 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl