Datum: 4 december 2006

Leiden Man overvallen De politie doet onderzoek naar de overval op een 41 jarige man uit Papendrecht. De man werd maandagmorgen 4 december overvallen in zijn kantoor in het gebouw van het Centraal Station. Rond 08.00 uur kwam daar een man binnen, bedreigde hem met vermoedelijk een vuurwapen en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag vertrok de overvaller. Hij droeg een jas waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken. Na het alarm slaan zette de politie de omgeving af en stelde een sporenonderzoek in. Tot op heden is de dader nog spoorloos.

Leimuiden Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Meerewijck. De inbraak vond vermoedelijk plaats op maandag 4 december rond 05.30 uur. De bewoner werd toen wakker van rumoer buiten en zag dat zijn zwarte BMW 5er Reihe weg was. Er bleek te zijn ingebroken in zijn woning door het slot van de openslaande deuren te forceren. Er waren diverse goederen gestolen zoals mobiele telefoons, een televisie, een fotocamera, een videocamera, diverse pasjes en de autosleutel van de BMW. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Boskoop Inbraak bij kapperszaak De politie doet onderzoek naar de inbraak in een kapperszaak aan de Gouwestraat. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 3 op maandag 4 december. Om binnen te komen werd een ruit ingegooid en vervolgens werd een kluis meegenomen. De politie denkt dat deze inbraak het werk is van dader(s) die een nacht eerder ook al bij de kapperszaak probeerden in te breken. Met breekvoorwerpen werd toen geprobeerd deuren open te breken. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Bodegraven Politie vindt Illegaal vuurwerk De politie heeft donderdag 30 november in een woning in Zwammerdam illegaal vuurwerk gevonden. De vondst werd gedaan na een tip. De politie vond 100 blasters (vlinders), 1 flowerbed van 100 shots, 780 nitraatbommetjes en 53 stuks siervuurwerk. Er werden in deze zaak vijf personen gehoord, een 45 en 35 jarige man en twee jongens van 13 en 15 jaar allen uit Zwammerdam en een 18 jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn. Ook bij hem werden nog eens 20 nitraatbommetjes gevonden. Al het vuurwerk werd inbeslaggenomen en is overgedragen aan de Dienst der Domeinen. De politie maakt proces-verbaal op.

2e ontdekking Uit het bovenstaande onderzoek kwam informatie dat ze ook vuurwerk hadden verkocht aan een inwoner uit Bodegraven. De politie deed daarom op vrijdagmiddag 1 december daar onderzoek in de woning van een 18 jarige jongeman. Er werden twee dozen met in totaal 18 lawinepijlen en 58 nitraatbommetjes gevonden. Dit vuurwerk werd eveneens inbeslaggenomen en is inmiddels overgedragen aan de Dienst der Domeinen. De politie maakt proces-verbaal op.

---------------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------
---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --