Gemeente Stein


Leefbaarheidsonderzoek
04-12-2006

De commissie Maatschappelijke Aangelegenheden adviseerde onlangs om de inwoners van Catsop nadrukkelijk te betrekken bij het leefbaarheidsonderzoek. De stem van de inwoners van deze kern kan vervagen in de totaliteit van Elsloo. In Catsop als afzonderlijk deelgebied kunnen specifieke wensen en knelpunten liggen. Ook wordt de respons van de inwoners van Urmond gescheiden in Oud-Urmond en Urmond Oost. Op basis van deze gegevens wordt overwogen om voor de bewoners van Oud-Urmond en Catsop afzonderlijke consultatieavonden te houden. Deze avonden zijn gepland in de eerste helft van februari 2007.
Wij hebben besloten om de komende week nog eens 50 inwoners van Catsop en 100 van Urmond een enquêteformulier toe te sturen over de leefbaarheid in de buurt.

Deze enquête hoort bij een onderzoek dat de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek gezamenlijk doen naar de behoeften van bewoners op het gebied van welzijn, wonen en zorg, kortom naar de kwaliteit van hun eigen leefomgeving.
Op de uitslag van het onderzoek kan het gemeentelijk beleid uiteindelijk worden afgestemd.

De gemeente roept de aangeschreven mensen van Catsop en Urmond op om deze enquête in te vullen en zo spoedig mogelijk, in elk geval voor 15 december aanstaande terug te sturen. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de ingesloten retourenvelop.
De inwoners die inmiddels het formulier hebben ingestuurd worden langs deze weg hartelijk bedankt voor hun medewerking. Op deze wijze kunt u namelijk van zich laten horen als het gaat over de toekomst van uw dorp of buurt!