Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 02-12-2006

Alcohol in het verkeer
SMILDE - Vrijdagnacht reed een 54-jarige vrouw uit Smilde met haar auto over de Scholtenweg, terwijl ze had gedronken. Bij de blaastest bleek ze 1,2 promille alcohol in haar bloed te hebben. (06-204118) ASSEN - Vrijdagnacht controleerden agenten op de Brink een 22-jarige automobilist uit Assen. Hij reed met hoge snelheid door de straat en werd aan de kant gezet. Bij de blaastest bleek dat hij ongeveer 0,87 promille had, wat hem een proces-verbaal opleverde. (06-204130)

Politie onderzoekt inbraak kledingzaak
EMMEN - Vrijdagnacht rond 1.00 uur is ingebroken in een kledingzaak in de Hoofdstraat. Daarbij zijn enkele spijkerbroeken gestolen. De daders zijn binnen gekomen door via het dak een raam aan de voorzijde open te breken. (06-204119)

Winkeldief aangehouden
ASSEN - Vrijdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden wegens winkeldiefstallen. Hij was in een supermarkt aan het Apollopad betrapt toen hij daar een blikje paté openmaakte. Hij nam er een hap uit, zette het blikje vervolgens terug en liep de winkel uit. Bij zijn aanhouding bleek hij spullen bij zich te hebben die vermoedelijk waren gestolen. Omdat nog niet duidelijk was waar dit vandaan kwam, is de verdachte ingesloten voor een nader onderzoek. (06-204042)

Politie onderzoekt vernieling brievenbus door vuurwerk HOLLANDSCHEVELD - Vrijdagavond is op de hoek van de Zandwijkstraat en de Zuideropgaande een brievenbus opgeblazen met vuurwerk. De politie kreeg daar een telefoontje over en trof de bus in vele stukken aan. De post, die deels beschadigd was, is veilig gesteld en naar TNT gebracht. De politie onderzoekt deze zaak. (06-204093)

Verdachte mishandeling met honkbalknuppel aangehouden HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Mr. Cramerweg een 32-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij had daar een 40-jarige man uit Hoogeveen meerdere keren met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. De man uit Coevorden viel al een poosje de vrouw van de Hoogevener lastig en dit leidde tot een treffen op de Mr. Cramerweg. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (06-204002)

Jongens aangehouden na vernieling auto's
EMMEN - Vrijdagavond heeft de politie twee jongens van 15 en 16 jaar uit Emmen aangehouden. Ze waren betrapt op de parkeerplaats bij het sportcomplex aan het Zwanenveld, waar ze enkele auto's hadden vernield. Daar zijn deuken in getrapt of geslagen. Een van de benadeelden die de jongens aansprak, een 22-jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht, kreeg van een van hen een vuistslag in het gezicht. De twee zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (06-204064)

Aanhouding na mishandeling ex
ASSEN - Vrijdagavond heeft de politie een 35-jarige man uit Assen aangehouden na mishandeling van zijn 31-jarige ex. Hij had haar meerdere malen met de vuist in haar gezicht geslagen, waarna ze naar het Wilhelminaziekenhuis moest voor behandeling. Dit alles vond plaats in haar woning in Marsdijk. De verdachte meldde zich later aan het bureau en is voor een nader onderzoek ingesloten. (06-204027)

Auto in brand gestoken
NIEUW WEERDINGE - Vrijdagnacht is aan de Trippen een bestelbus in brand gestoken. Een buurtbewoner wist de brand tijdig te blussen en kon daarmee voorkomen dat de auto uitbrandde. Nu bleef de schade beperkt. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt deze zaak verder. (06-204103)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 361280.