Gemeente Maassluis

Energiemarkt in de Koningshoek

Met het continue stijgen van gas- en elektriciteitsprijzen stijgt ook de energierekening. Alleen door energie te besparen kunnen de kosten in de hand gehouden worden. Daarom organiseert de gemeente Maassluis op zaterdag 2 december een energiemarkt in winkelcentrum Koningshoek, waar alle inwoners van Maassluis terecht kunnen voor informatie en advies over energiebesparing.

Tijdens de energiemarkt kan men informatie krijgen over de vele mogelijkheden die er bestaan om energie te besparen. Er is voldoende foldermateriaal beschikbaar en er zijn allerlei materialen en apparaten aanwezig waarvan de werking wordt toegelicht. Voor de kinderen zijn er kleurplaten. De energiemarkt is te vinden in winkelcentrum Koningshoek op het plein ter hoogte van de Zeeman en Minerva.

Wonen++ Rijnmond

De energiemarkt dient ook als lancering voor de actie Wonen++ Rijnmond die in januari 2007 van start gaat. Met deze campagne kunnen particuliere woningeigenaren voor een scherpe prijs hun huis laten isoleren, HR++glas laten plaatsen of een zonne-energiesysteem aanschaffen. De campagne wordt komend jaar uitgevoerd in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Hellevoetsluis en Ridderkerk. De gemeente verstrekt tijdens de campagne een subsidie van maximaal EUR 100,- aan woningeigenaren die maatregelen uitvoeren.

Meer informatie

Tijdens de energiemarkt zijn er adviseurs aanwezig die belangstellenden nadere informatie over het project en over de technische mogelijkheden kunnen geven. In januari 2007 worden er bovendien nog twee voorlichtingsavonden in Maassluis georganiseerd waarop de campagne nader zal worden toegelicht. Meer informatie is te vinden op de website www.WonenPlusPlus.nl of via telefoon 0900 102 02 02 (EUR 0,10 p.m).