Ingezonden persbericht


s t i c h t i n g j a z z i n t e r n a t i o n a l r o t t e r d a m

Persbericht

Maandprogramma december 2006.

Jazz International Rotterdam presenteert in theater Lantaren/Venster ZA 02 DEC, ERIC VLOEIMANS "GATECRASH"

Live Cd-opname
Eric Vloeimans, trompet

Jeroen van Vliet, vleugel & Fender Rhodes

Gulli Gudmundsson, contrabas en basgitaar

Jasper van Hulten, drums

Experimenteren en bakens verleggen binnen de jazz, dat is Vloeimans' passie en de rode draad in de vele cd's die de componist en musicus in twintig jaar voortbracht. Ook dit concert belooft weer heel speciaal te worden.

Met zijn band Gatecrash maakt Eric op basis van bestaande technieken en herkenbare muzikale lijnen uitnodigende muziek, waarin vernieuwing en verdieping hand in hand gaan. Uitdagende muziek met verrassende elementen, ritmisch, muzikaal, maar zeker ook in sound. Kenmerkend zijn sterke grooves en beats die de luisteraar al snel in beweging brengen. Elektronische klanken botsen op prettige wijze tegen jazz en improvisatie aan. Gatecrash is vooral livemuziek met een enorme drive, vol creatieve energie en onmiddellijke impact.

Eric Vloeimans schreef deze zomer nieuw werk voor Gatecrash, werk dat de basis vormt voor dit veelbelovende concert. Zorg dat u aanwezig bent bij de opnames voor de nieuwe live-cd, vanavond in Lantaren/Venster!

Lantaren/Venster, aanvang 21:00 uur. Toegang 15 euro. Met reductie 13 euro.

Jazz International Rotterdam presenteert in theater Lantaren/Venster ZA 16 DEC, JEF NEVE TRIO

Cd-presentatie 'Nobody Is Illegal'

Jef Neve, piano

Piet Verbist, bas

Teun Verbruggen, drums

Pianist-componist Jef Neve (1977) behaalde in 2000 de diploma's Meester in de Muziek/Jazz en Meester in de Muziek/Klassiek aan het Leuvense Lemmensinstituut. Blue Saga, de debuut-cd van het Jef Neve Trio, werd laaiend enthousiast ontvangen. Het werd ook nog eens één van de best verkochte jazz-cd's van 2003. Zijn tweede trio-cd "It's Gone" stond maandenlang bovenaan de lijst van best verkochte jazzalbums in België en ontving schitterende kritieken.

De bijna perfecte balans tussen virtuositeit en diepgang, sublieme composities, hecht samenspel, een goede dosis humor en zeer aanstekelijk speelplezier tijdens de concerten zijn zonder twijfel de sleutel van het grote succes. Jef Neve tekende onlangs bij Universal een platencontract.

Jef Neve presenteert vanavond zijn nieuwste cd: "Nobody Is Illegal".

Lantaren/Venster, aanvang 21:00 uur. Toegang 13 euro. Met reductie 11 euro.

Theater Lantaren-Venster
Gouvernestraat 133
3014 PM Rotterdam
Tel. 010-2772277

Jazz International Rotterdam presenteert in De Evenaar Do 14 DEC, fidan
Turks/Jazz
Esra Dalfidan, zang
Tobias Klein, basklarinet
Franz von Chossy, piano

Sean Fasciani, contrabas
Uli Genenger, drums

Veelbelovend aanstormend talent

Esra Dalfidan is in 1975 als dochter van Turkse ouders in Duitsland geboren en opgegroeid. Zij kwam op 26-jarige leeftijd naar Nederland voor haar zangstudie. Sindsdien woont en studeert zij in Amsterdam. In haar energieke, ritmische en tegelijkertijd sensitieve muziek zijn elementen van haar Turkse afkomst duidelijk hoorbaar. De eigenheid van haar composities, haar kristal heldere stem en de persoonlijke benadering van haar bandleden geven haar muziek het unieke karakter. Pianist Franz von Chossy is inmiddels geen onbekende meer in Nederland. Onlangs op het North Sea Jazz Festival 2006 won hij achtereenvolgens met zijn trio de Dutch Jazz Competition 2006, de prijs voor beste solist 2006 en de Sena Prijs Beste Groep 2006. Theater de Evenaar, aanvang 20.15 uur. Toegang 10 euro. Met reductie 8 euro, gratis parkeren Parklaan.

Jazz International Rotterdam presenteert in De Evenaar Do 21 DEC, Dimitar Bodurov. "stamps from bulgaria" Bulgaars/Jazz
Dimitar Bodurov, piano

Veelbelovend aanstormend talent
Stamps from Bulgaria is Dimitar's eerste solo piano cd welk bestaat uit geïmproviseerde en gecomponeerde stukken muziek gebaseerd op traditionele Bulgaarse volksliederen en volksdansen. Dimitar heeft altijd een passie gehad voor solo piano. Op zeventienjarige leeftijd gaf hij zijn eerste solo concert en sindsdien geeft hij solo recitals in o.a. Bulgarije, Nederland, Oostenrijk en op de Montreux Jazz Solo Piano Competitie in Zwitserland. Sinds het jaar 2000 studeert en werkt Dimitar in Nederland. In 2002 heeft hij drie jazzprijzen in de wacht gesleept: de Erasmus Jazz Competitie Rotterdam; de Leidse Stad Jazz Competitie en de Pim Jacobs Jazz Competitie. In 2004 is hij cum laude afgestudeerd bij Paul van Brugge aan het Rotterdams Conservatorium. Theater de Evenaar, aanvang 20.15 uur. Toegang 10 euro. Met reductie 8 euro, gratis parkeren Parklaan.

Theater De Evenaar
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam
Tel. 010-2707190

Noot voor de redactie,