ABP


Datum: 1 december 2006

Risico-diversificatie beloond

ABP wint twee IPE prijzen in Parijs

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van het toonaangevende pensioen vakblad IPE (Investments & Pensions Europe) heeft ABP opnieuw twee prijzen gewonnen. Een in de categorie `country awards' en de ander in de categorie `themed awards'.

De Country award als beste Nederlandse pensioenfonds ging dit jaar naar ABP. Bij de themed awards werd ABP bekroond voor aanpak van beleggingen in hedge funds via ons kantoor in New York. De prijzen werden deze keer uitgereikt in de Franse hoofdstad.

Roderick Munsters, directeur Vermogensbeheer van ABP en lid van de directieraad ABP, reageerde: "We zijn verheugd dat we deze prijzen niet alleen vanwege de fraaie beleggingsresultaten gewonnen hebben, maar ook vanwege de nadruk die we in ons beleggingsproces leggen op risico-diversificatie en -beheersing. Ook bij hedge fund investeringen is het belangrijk dat je goed weet waar je mee bezig bent. Het winnen van deze prijzen zien wij dan ook als een bevestiging voor het succesvolle Hedge Fund Beleggingsbeleid van ABP"

De IPE-Awards worden jaarlijks toegekend door een onafhankelijke jury die bestaat uit internationale experts uit de wereld van vermogensbeheer en pensioenen.

ABP won eerder IPE-prijzen waaronder Leader in Investment strategy Europe 2001, Leader in Investment strategy Netherlands 2001, Best pension fund SRI 2003 en de Gold awards best European Pension Fund zowel in 2003 als in 2004.

Voor meer informatie over de awards en de motieven van de jury: http://www.ipe.com/

è Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ABP corporate communicatie, telefoon: 045 579 81 00
De Stichting Pensioenfonds ABP is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg onder nummer 41074000

è Voor meer informatie kunt u contact opnemen met , telefoon:

pagina 2 van 2


---- --