BredeSchoolNet


Nieuwe koers in Limburg

vrijdag 01 december 2006

In november kwamen bestuurders in conferentie bij elkaar om te praten over de brede school. Er komt een nieuwe koers.

Na een dag confereren over de brede school, besloot Limburg een nieuwe koers in te zetten voor de brede school. Ook de rol van de partners gaat veranderen.

De afgevaardigden op de conferentie, waaronder gedeputeerden Odile Wolfs en Herman Vrehen, vertegenwoordigers van gemeenten, schoolbesturen, woningcorporaties, welzijns- en zorginstellingen en dorpsraden, sloten de dag af met een conceptmanifest. Hierin wordt voorgesteld er bij alle partijen op aan te dringen zo breed mogelijk met elkaar te gaan samenwerken bij het realiseren van brede scholen.

Niet alleen schoolbesturen, maar ook woningcorporaties, dorps- en wijkraden, welzijnsinstellingen, zorgorganisaties en andere partijen zullen een rol gaan vervullen in de ontwikkeling van brede scholen. Voordat er gebouwd wordt, zullen zij het voortaan eens moeten worden over het gezamenlijke aanbod van de brede school. Belangrijk ook, is dat de wensen en behoeften van ouders, kinderen en alle andere inwoners in een kern of buurt worden gepeild.

De concepttekst moet over enkele maanden, nadat de afgevaardigden ruggespraak hebben gehouden met hun achterban, een definitieve tekst worden. Dit document zal vervolgens worden aangeboden aan Gedeputeerde Staten met het verzoek dit te agenderen bij de nieuwe coalitiebesprekingen.