Aedes

Corporaties richten nieuw platform op in Noordvleugel Randstad


1 december 2006

Negentien woningcorporaties in de regio Amsterdam en Almere hebben op 29 november jl. in Amsterdam het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad opgericht. In dit nieuwe platform bespreken zij thema's waarover regionaal afspraken worden gemaakt met de stadsregio Amsterdam en Almere, zoals de beschikbaarheid van bouwlocaties, de bouwproductie en de woonruimteverdeling.

Na een opstartfase kunnen ook corporaties uit aangrenzende regio's zich bij het platform aansluiten. Het platform wordt voorgezeten door Felix Beekman, voormalig directeur van Parteon in Zaanstad.

Het nieuwe platform vervangt het Platform Woningcorporaties ROA-gebied. Dit was een podium van lokale en subregionale federaties in het ROA-gebied en Almere. Door de schaalvergroting, vermindering van het aantal corporaties en regionalisering van de woningmarkt vinden deze corporaties het nu tijd voor een platform waarbij corporaties zich op individuele basis kunnen aansluiten.

De corporaties die het nieuwe platform hebben opgericht zijn: AWM, AWV, de Alliantie, DUWO, Eigen Haard, Far West, IntermarisHoeksteen, De Key, Het Oosten, Parteon, Rochdale, Wherestad, Woningstichting Ouderamstel, Woningstichting Wormer, Wooncompagnie, Woongroep Holland, Woonmaatschappij, Ymere en ZVH.

Hoort bij thema:

* de leden van Aedes

* netwerken