Dienstenbond CNV

Onderhandelingen sociaal plan Brilmij naderen einde
01-12-2006

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van Brilmij Groep naderen een einde. Er is wekenlang gesproken over de reorganisatie en het staken van de lensproduktie. Het staken van de lensproduktie door Brilmij is een strategische keus die veel geld oplevert voor het bedrijf. Die winst moet zich wat CNV Dienstenbond betreft ook vertalen naar het sociaal plan.

Ruimhartig sociaal plan
CNV Dienstenbond wil een goed sociaal plan voor u afsluiten. De basis voor het sociaal plan zal het convenant zijn wat reeds door de Ondernemingsraad is vastgesteld. Wij zijn van mening dat dit convenant beter kan en beter moet. In de afgelopen weken is er veel met Brilmij gesproken over de noodzaak van deze reorganisatie. Brilmij heeft duidelijk aangegeven dat het gaat om een strategische keuze van het bedrijf. Stoppen met de lensproduktie levert het bedrijf veel geld op. Daarnaast wijst alles erop dat het goed gaat met de Brilmij Groep.

Degenen die het ontslag treft hebben zich jarenlang hard ingezet voor het bedrijf. Zij hebben bijgedragen aan de goede marktpositie van Brilmij. Daarom is CNV Dienstenbond van mening dat het ontslagen personeel een ruimhartig sociaal plan verdient. Als het zo goed gaat met Brilmij willen wij dat terug zien in een sociaal plan. Belangrijk punt hierbij is de hoogte van de ontslagvergoeding. Verder wordt er uiteraard gesproken over onder andere de duur van de begeleiding naar nieuw werk en de wijze waarop met de afbouw van toeslagen moet worden omgegaan.

Ledenbijeenkomst
Graag willen wij met u de stand van zaken bespreken. We willen met u spreken over waar wij staan in de onderhandelingen. Uiteraard willen wij ook uw mening peilen. Daarom nodigen wij u uit voor een gezamenlijke ledenbijeenkomst voor leden van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten.

Donderdag 7 december 15.30 uur, kantine TVF

Na deze ledenbijeenkomst zal er nog een onderhandelingsronde met de directie van Brilmij plaatsvinden. Vervolgens willen wij de uitkomst van de onderhandelingen aan u voorleggen in wederom een gezamenlijke ledenbijeenkomst. In deze bijeenkomst kunt u stemmen over het sociaal plan. Onze leden hebben het uiteindelijk voor het zeggen. Deze bijeenkomst zal naar alle waarschijnlijkheid op maandag 18 december om 14.00 uur gehouden worden. Nadere informatie daarover volgt.

Heeft u n.a.v. deze nieuwsbrief vragen en/of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse. Hij is bereikbaar per telefoon op 035-6460580 en per e-mail, w.breunesse@cnvdibo.nl