Gemeente Soest

Bloemheuvel Soesterberg

Datum: 27/11/2006

Feestelijke opening Jongerenplek Bloemheuvel

Op vrijdag 1 december 2006 om 17.00 uur openen burgemeester A. Noordergraaf, het dorpbeheerteam, een aantal jongeren én oud-bondscoach Jan Zwartkruis gezamenlijk de nieuw aangelegde jongerenplek op Bloemheuvel in Soesterberg. In overleg met jongeren en bewoners is een feestelijk programma samengesteld. Met djembé van Bas Borsten, muziek van Peter Bruys en lekkere warme chocolademelk en erwtensoep.

Gekoesterde wens

Ondanks het feit dat de jongerenplek nog net niet helemaal klaar is (het kunstgras is nog onderweg), verheugen alle betrokkenen zich zeer op de opening. De Jongerenplek is een lang gekoesterde wens van velen.

Initiatief

Het dorpbeheerteam zette het gemis aan een jongerenplek in Soesterberg met stip op nummer één op haar prioriteitenlijstje. De gemeente erkende het gebrek aan een ontmoetings- en 'speel'plek voor jongeren ogenblikkelijk. Gemeente en dorpbeheerteam sloegen daarom de handen ineen. Een in juni 2005 gehouden enquête was het gevolg. Daaruit bleek dat de meest geschikte locatie voor zo'n jongerenplek Bloemheuvel was en dat de jongeren vooral behoefte hadden om te voetballen.

Dorpbudget

In december 2005 besloot het college voldoende financiële middelen voor de realisatie van de plek vrij te maken. Eerder al had het dorpbeheerteam 30.000,- uit het dorpbudget beschikbaar gesteld.

Meedenken en meebepalen

Om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te denken en mee te bepalen over hoe de plek eruit zou moeten zien werden twee klankbordgroepen in het leven geroepen. Eén van jongeren en één van omwonenden. Bovendien werden de plannen gepresenteerd op een informatieavond waarop elke Soesterberger welkom was.

Meer dan een jongerenplek

Op 1 december kunt u met eigen ogen het resultaat zien. Naast de jongerenplek is ook de speelplek voor de kinderen gerenoveerd en het hondenuitlaatterrein aangepakt.

Beheergroep

Om de jongerenplek ook in de toekomst een aanwinst voor zowel jongeren als omwonenden te laten zijn, is een beheergroep opgericht. Omwonenden en jongeren wisselen daarin ervaringen uit over het gebruik van de plek. Zo wordt overlast van de plek voorkomen.

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer