ICalq.nl bepaalt de beste prijs voor tweedehands spullen


DEN HAAG, 20061130 -- Ook tijdens de feestmaand is het kopen en verkopen van gebruikte voorwerpen via internet populair. Websites als Marktplaats en Speurders hebben volgens eigen zeggen méér dan 5 miljoen unieke bezoekers per maand. Het plaatsen van een advertentie voor spullen die je weg wilt doen is kinderspel en bovendien vaak gratis. Hetzelfde geldt voor het bieden op tweedehands spullen voor de babykamer, meubels of feestinkopen. Hoe bepaal je echter een realistische vraagprijs of bod? Met de nieuwe internetservice iCalq.nl kan iedereen nu zelf eenvoudig de waarde berekenen van tweedehands voorwerpen via www.icalq.nl, kosten: ¤ 1,30.

Elk gebruikt voorwerp is uniek. De waarde kan dalen door leeftijd, beschadigingen, slecht functioneren, slijtage en gebruik, en stijgen door de onverwoestbare kwaliteit, nog lopende garantietermijn, `hippe' vormgeving of aansluitend op nieuwe trends. Daarmee kan de markt de prijs positief of negatief beïnvloeden; het artikel is `in' of juist `uit' en wordt daarmee meer of minder begeerlijk. Het vergt de nodige kennis om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de vraagprijs of het uitbrengen van een redelijk bod.

De nieuwe internetservice iCalq.nl speelt hierop in door de gebruiker de mogelijkheid te geven om binnen enkele minuten zelf de prijs te berekenen. Op www.icalq.nl kun je, door het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen, snel de realistische waarde van het gebruikte voorwerp (laten) berekenen. Na betaling van ¤ 1,30 per voorwerp via je telefoon, ontvang je een unieke code (vergelijkbaar met de tan-code van het internetbankieren). Deze geeft je direct toegang tot de pagina met het eindresultaat van de berekening. Deze -objectieve- berekening wordt bovendien toegestuurd per e-mail, zodat je het kunt doorsturen naar potentiële kopers of verkopers. Met een berekening van iCalq.nl wordt de soms ondoorzichtige tweedehands markt nu zelfs voor de grootste leek overzichtelijk en toegankelijk, omdat je je niet meer hoeft af te vragen of je te hoog of juist te laag (aan-) biedt...





Ingezonden persbericht