Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Aanrijding met verzinkbare paal                 |
Een 46-jarige bestuurster uit Steenderen heeft woensdag (29/11) behoorlijk wat schade aan haar auto opgelopen, toen zij op de Overwelving over de verzinkbare paal reed.

De automobiliste reed woensdag omstreeks 20:45 uur over de Overwelving in Zutphen, in de richting van de Rijckenhage. Uitgezonderd bussen en taxi's is het voor al het motorverkeer verboden via de Overwelving naar de Rijckenhage te rijden. Op de kruising met de Nieuwstad is hiervoor een mechanische doorrijpaal in het wegdek aangebracht. Voertuigen voorzien met een zender kunnen deze paal bedienen, omlaag laten gaan en doorrijden. De vrouw was achter een lijnbus aangereden. Na het passeren van de lijnbus kwam de mechanische paal omhoog en sloeg de carter van de auto van de vrouw kapot . Hierdoor verloor deze alle olie en moest worden weggesleept. Het wegdek moest door de brandweer gereinigd worden.

|     |Wilp - vuurwerk op slaapkamer                             |
Het Regionaal Vuurwerkteam heeft woensdag (29/11) op een slaapkamer van een woning aan de Oude Arndenweg zo'n 100 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De zoon des huizes werd aangehouden voor verhoor.

Het Regionaal Vuurwerkteam stelt alles in het werk om de handel in illegaal vuurwerk op te sporen. Vaak worden er grote hoeveelheden zwaar vuurwerk in schuurtjes en loodsen opgeslagen en in geval van brand levert dit de nodige risico's op. Dat sommige mensen het spul ook in huis bewaren bleek woensdagmiddag in Wilp. Hier werden op de slaapkamer van de zoon des huizes 7 Chinese rollen en twee dozen nitraatbommen, goed voor zo'n 100 kilo aangetroffen. De 24-jarige verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verhoor. Inmiddels is hij weer in vrijheid gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --