Ingezonden persbericht


Filmhuis Cavia presenteert:

Donderdag 30 november
Abel Ferrara's Mary
Premiere

Aanvang 20u30

Entrée 4 euro
Reserveren mogelijk

De laatste film van Abel Ferrara zou in Maart 2006 in première gaan, maar heeft niet gedraaid in Nederland, waarmee Filmhuis Cavia een première heeft! De film heeft alleen gedraaid op het international film festival Rotterdam begin dit jaar.

Donderdag 30 november

Mary

Italië/Frankrijk/VS, 2005, 83 minuten

Mary is voorlopig Abel Ferrara's laatste film. Tijdens filmhuis Cavia's Ferrara-maand, op 20 november om precies te zijn, beginnen de opnames van de opvolger. Go Go Tales moet een screwball comedy worden over een lap dance club in Manhattan.

Sinds The Funeral (1996) hebben Ferrara en scenarist Nicholas St John niet meer samengewerkt. Dat heeft de regisseur geen goed gedaan. The Blackout (1997), New Rose Hotel (1998) en 'R X-mas (2001) kregen geen van drieën goede recensies. Het lijkt er op dat Ferrara moeilijk kan, zonder het getormenteerde katholicisme van St John. Toch laat, getuige Mary, het geloof Ferrara niet los.

In Mary worden drie, onderling verbonden, verhalen verteld. Tony Childress, een beruchte en egoïstische acteur-regisseur speelt de hoofdrol in zijn eigen controversiële film over het leven van Jezus. Maria Magdalena in de film, actrice Marie Palesi (gespeeld door Juliete Binoche) blijft na de opnames uitgeput achter in Jeruzalem en gaat op zoek naar zichzelf. Forest Whitaker speelt de rol van Ted Younger, die een televisieshow presenteert over religie.

Mary is, zo gaf Ferrara in interviews aan, zijn antwoord op Mel Gibsons The Passion of the Christ en het succes van De Da Vinci Code. De film in de film is grotendeels gebaseerd op de Nag Hammdi, een apocriefe tekst die in 1945 werden ontdekt en een heel ander licht werpt op de rol van Maria, de moeder van Jezus, en Maria Magadalena.

Sommige recensenten vonden Mary een pretentieuze knoeiboel. De jury van het filmfestival in Venetië keerde de film de Grand Prix uit. Oordeelt u zelf

Meer informatie via info@filmhuiscavia.nl

Filmhuis Cavia

Van Hallstraat 52-I

1052 HH Amsterdam

Telefoon 020-681 1419

info@filmhuiscavia.nl

www.filmhuiscavia.nl

---- --