KNMG

Het landelijk jaarcongres SGV: Outbreak op de werkvloer

Datum 30-11-2006 t/m 30-11-2006
Geaccrediteerd? ja
Locatie LUMC, Leiden

Het landelijk SGV Jaarcongres 'Outbreak op de werkvloer' op 30 november a.s. is een initiatief van de Sociaal Geneeskundigen Vereniging en komt tot stand in samenwerking met de "Academische Werkplaats Noordelijk Zuid-Holland", waarin de Gemeente Den Haag, Dienst OCW, GGD Zuid-Holland West, GGD Hollands Midden en het LUMC deelnemen.

Binnen deze academische werkplaats zijn praktijk en wetenschap samengebracht in diverse onderzoeksprogramma's op het terrein van publieke gezondheidszorg. Een belangrijk thema is infectieziektebestrijding. De SGV biedt middels haar jaarcongres een platform om dit belangrijke aandachtsgebied binnen de sector bedrijfsgeneeskunde een diepgaandere bekendheid te geven.

Het congres vindt plaats tegen de achtergrond van de toenemende dreiging van infectieziekten. De dreiging van de zgn. vogelgriep staat ieder in het geheugen gegrift. Maar minder zichtbaar, doch veel bedreigender zijn de infectieziekten waarmee we geconfronteerd worden in en door de werksituatie. Infectieziekten, die niet alleen gerelateerd zijn aan productieprocessen, maar ook voortvloeien uit toenemende handelsstromen en verplaatsingen van mensen en goederen. Kortom, infecties reizen met steeds grotere snelheid rond de wereld met als gevolg een sterke verhoogde kans op infecties, terwijl de therapeutische mogelijkheden lijken te verminderen. Resistentie tegen antibiotica is een toenemend probleem en zijn voor ons een enorme uitdaging. Niet alleen om pandemieën te voorkomen, maar ook om kans op infectieziekten tot een minimum te reduceren.

'Outbreak op de werkvloer' neemt u mee in de wereld van de pandemieën én de dagelijkse werkvloer. Veel aandacht wordt gegeven aan 'gewone' infectieziekten als influenza, SOA, TBC, HIV, Legionella en hun invloed op de bedrijfsactiviteiten. Outbreak geeft u praktische handvatten voor de inventarisatie van infectierisico's in uw bedrijf door de introductie van de door de GGD Den Haag ontwikkelde Risico-inventarisatie Infectieziekten: een primeur! En door u praktische handreikingen te bieden voor het opzetten van een effectief anti-infectiebeleid.

Het congres is gericht op bedrijfsartsen, GGD-artsen werkzaam in de Algemene Gezondheidszorg alsmede gemeentefunctionarissen, directeuren en personeelsfunctionarissen van bedrijven en andere geïnteresseerden.

De Sociaal Geneeskundigen Vereniging staat voor een brede, multidisciplinaire vereniging en biedt een platform aan alle takken binnen de sociaal geneeskunde. Zij heeft mede tot doel een forum te zijn voor sociaal geneeskundigen, bedrijfsleven en maatschappij. Zij realiseert haar doelstelling o.a. door het organiseren van na- en bijscholing en trainingen voor sociaal geneeskundigen en zorginstellingen en het organiseren van symposia en congressen.

Meer informatie en aanmelden:
Kijk op www.congresoutbreak.nl voor meer informatie over het congres.

Wilt u meer weten over de SGV en wilt u periodiek op de hoogte worden gehouden van activiteiten van de SGV, stuur dan een mail naar info@sgv.nl onder vermelding van uw naam, functie en e-mail adres.