Gemeente Hellendoorn


Vreugdevuren tijdens jaarwisseling alleen met ontheffing

Niets is leuker om tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur te maken. Maar veel mensen weten niet dat dit eigenlijk verboden is. Het college van burgemeester en wethouders biedt de mogelijkheid om wel een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling te onsteken. U kunt hiervoor dan een ontheffing aanvragen bij de gemeente op grond van de Wet milieubeheer. Om veilig een vreugdevuur te houden, zijn er spelregels opgesteld. Deze zijn vastgelegd in de Wet Milieubeheer. U moet bijvoorbeeld rekening houden met een veilige afstand tot huizen en de openbare weg en de ondergrond mag niet beschadigd worden.

Voor meer informatie hierover en het aanvragen van een ontheffing kunt u contact opnemen met het loket Bouwen en milieu, telefoon 0548 630213. Houd er wel rekening mee dat een ontheffing voor 14 december 2006 moet zijn aangevraagd. Er is hiervoor speciaal aanvraagformulier, verkrijgbaar bij het loket Bouwen en milieu.

Het spreekt voor zicht dat het stoken/ontsteken van een vreugdevuur zonder de benodigde ontheffing niet mag. Het is zelfs een zogenoemd delict. En in het ergste geval kan het tot een strafblad leiden. De politie en het team Handhaving van de gemeente zullen toezien op de naleving dit beleid.