Gemeente Terneuzen

Persbericht 30-11-2006

Gedichten in de wijk

Voor bewoners van de wijk Hof Zeldenrust / St. Annapolder / De Kraag in Terneuzen wordt in december een dichtwedstrijd georganiseerd. Dit initiatief van de werkgroep Veilige wijk Terneuzen is een opvolger van Films in de wijk.

Als onderdeel van de dichtwedstrijd worden er workshops gedichten maken georganiseerd op 7 en 14 december van 19.30 tot 22.00 uur in het Rivierenhuis, Ijsselstraat 3 in Terneuzen. Daar wordt informatie gegeven over het opstellen van een gedicht en er wordt groepsgewijs gewerkt aan een eigen gedicht. Een manier om met elkaar in contact te komen. Bewoners kunnen zich opgeven voor 1 december bij wijkcoördinator Cees Wissel via e-mail: c.wissel@terneuzen.nl of telefonisch via 0115-455 000. Deelname is gratis.

Dichtwedstrijd
De opdracht is om met woorden van een bestaand gedicht, een nieuw gedicht te maken. De woorden komen uit een gedicht van Jesse Meeusen, een leerling van het ROC, die al enkele provinciale prijzen gewonnen heeft met zijn gedichten. De woorden en spelregels zijn naar de bewoners gestuurd. Zij kunnen voor 31 december een gedicht sturen en kans maken op de hoofdprijs: een hotelovernachting in een Belgische stad. Daarnaast worden er boekenbonnen uitgereikt voor de tweede en derde prijswinnaars. Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen. Op 29 januari worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Werkgroep Veilige wijk Terneuzen
De werkgroep Veilige wijk Terneuzen bestaat uit de volgende deelnemers: Buurtvereniging Zeldenrust & St. Annapolder, Scoop, Stichting Welzijn Terneuzen, onderwijsinstellingen van het basis- en voortgezet onderwijs en de gemeente Terneuzen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright