Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Landelijke waardering voor aanpak veiligheid in Feijenoord

Het ministerie van Binnenlandse Zaken organiseerde op 9 november een landelijke bijeenkomst over samenwerkingsverbanden tussen gemeenten en politie om de veiligheid op straat te verbeteren. Politie, stadsmarinier en deelgemeente Feijenoord hielden daar een workshop over de aanpak van veiligheid in Feijenoord. Ze legden uit hoe het interventieteam werkt, hoe het cameratoezicht georganiseerd is en hoe het toezicht georganiseerd is. De workshop werd enthousiast ontvangen door politiemensen en gemeenteambtenaren uit het hele land.

De workshop werd gewaardeerd als de op één na beste van de hele dag. Enkele reacties: met passie, programma en professie bereik je veel meer; ook inspirerend voor een kleinere gemeente; typisch Rotterdamse lef en aanpak; zeer duidelijk verhaal met bruikbare tools; erg leuk en superenthousiast gebracht. Politie, stadsmarinier en de deelgemeente zien in de landelijke waardering een duidelijk stimulans om zo door te gaan.

(Artikel deelgemeentepagina 29 november 2006)

Interventieteam toont sociaal gezicht

Het Interventieteam van de deelgemeente Feijenoord doet meer, dan alleen maar panden dichtlassen, wietplantages oprollen en boetes uitdelen. Ook de sociale kant krijgt volop aandacht

Zo werd een gezin geholpen dat ruim 1½ jaar bezig was zich bij Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) te laten inschrijven. Door allerlei bureaucratie en andere redenen lukte dit niet. Het gevolg hiervan was, dat het gezin zich niet kon verzekeren tegen bijvoorbeeld ziektekosten. Kinderbijslag bleef ook al die tijd uit en er waren problemen bij het inschrijven van de kinderen op een school.

Vorige maand kwam het interventieteam voor het eerst met dit gezin in contact. Mede door toedoen van het team is, met terugwerkende kracht, alsnog het een en ander geregeld. De leden van het gezin werden ook ingeschreven als ingezetenen van de deelgemeente Feijenoord

De inzet van het interventieteam is intussen beloond met een fraai bedankbriefje: Zulke aardige mensen die bij ons over de vloer kwamen, vergeten zullen we jullie nooit!. Het gezin kan voor het eerst met een gerust hart een normale (feest)maand december ingaan. Kortom: eindelijk rust en de zaakjes op orde houden.