Gemeente Amsterdam



Albert Heijn Osdorpplein weer open

30 november 2006

De winkel van Albert Heijn aan het Osdorpplein en de daarboven gelegen Kijkshop en reisbureau Surinam Airways zijn vanaf donderdag 30 november weer open voor winkelend publiek. De parkeergarage die naast en boven Albert Heijn ligt blijft voorlopig dicht. De veiligheid van de garage kan nog niet worden gegarandeerd.

In de avond van 29 november zijn hier al enige werkzaamheden verricht om de draagkracht te vergroten.

Bovenstaande resultaten zijn voortgekomen uit een onderzoek dat bouwinspecteurs van stadsdeel Osdorp uitvoerden op woensdag 29 november. Tijdens dat onderzoek hebben de inspecteurs samen met medewerkers van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht meerdere scheuren ontdekt in de nokken van de garage die 20 tot 25 centimeter lang zijn. Het is mogelijk dat de scheuren zijn ontstaan, voordat is begonnen met de renovatie in Albert Heijn.

Er is nogmaals bevestigd door de bouwinspecteurs dat de omwonenden van het pand geen gevaar lopen. Ook het winkelend publiek wordt 100 procent veiligheid gegarandeerd.

Onafhankelijk onderzoek

Philips Real Estate Investment Management B.V. (eigenaar) stelt een onafhankelijk onderzoek in, waaruit duidelijk moet worden wanneer de parkeergarage veilig open kan, wat de oorzaak is van de scheuren en wie verantwoordelijk is voor de ontstane situatie.

In de namiddag van dinsdag 28 november is de parkeergarage en de winkel van Albert Heijn in Osdorp ontruimd. Tijdens renovatiewerkzaamheden in de supermarkt heeft de constructeur van Philips opgemerkt dat de constructie overbelast is. Bouwinspecteurs van stadsdeel Osdorp vonden het niet langer verantwoord de garage open te houden.