Gemeente Geertruidenberg


Bouw Wim Letschertbrug vordert gestaag!

brug.JPG
De langzaamverkeersbrug begint vorm te krijgen, nadat op 18 september begonnen is met de bouw. De brug verbindt de kernen Geertruidenberg (deelgebied De Vesting) en Raamsdonksveer (deelgebied Rivierzicht-zuid) met elkaar. Inmiddels zijn de betonnen steunpunten al gebouwd en medio december 2006 zullen door aannemersbedrijf Colijn de betonnen dekken geplaatst worden.

Vorderingen

Ook het stalen deel van de brug vordert gestaag. Op 20 november hebben de projectwethouder Ad van Onzenoort en de projectmanager Ine de Wolf een bezoek gebracht aan Hillebrand konstructiebedrijf in Middelburg. Daar was te zien dat de stalen pyloon al voor 1/3e deel is gebouwd, het 2e en 3e deel moest nog aangebracht worden. Ook het 1e deel van het brugdek was al afgebouwd en het 2e en 3e deel was in aanbouw.

Op 30 maart 2007 klaar

Verwacht wordt dat voor eind december 2006 het betonnen deel van de brug is afgebouwd. Begin 2007 wordt het stalen deel van de brug geplaatst. Uitgangspunt is dat de brug op 30 maart 2007 in gebruik genomen zal kunnen worden.