KNMG

Vooraankondiging Conferentie Verbindend Vernieuwen

Conferentie Verbindend Vernieuwen

Geslaagde communicatie en samenwerking in de praktijk

De communicatie tussen patiënten enerzijds en hun hulpverleners anderzijds moet weer centraal komen te staan. Ook de samenwerking tussen hulpverleners kan aan kwaliteit winnen. Het zwaartepunt in de zorg moet weer komen te liggen bij communicatie en samenwerking. Dat is het doel van het project Verbindend Vernieuwen.

In Verbindend Vernieuwen is gekeken naar geslaagde voorbeelden van praktijken waarin artsen, verpleegkundigen en verzorgenden, patiënten en andere betrokkenen op gelijkwaardige wijze samenwerken en inhoud geven aan de zorg. De kwaliteit van al deze verbindingen is daarbij essentieel. De onderzochte praktijken voldoen ook aan de volgende voorwaarden: de zorgkwaliteit is hoog, er vindt regelmatig gestructureerd beraad plaats tussen alle betrokkenen over de zorg en het management ondersteunt deze praktijk.

Doel van deze conferentie is landelijk bekend te maken hoe zulke goedlopende en effectieve praktijken functioneren en te stimuleren dat andere instellingen soortgelijke praktijken ontwikkelen en starten. Verbindend Vernieuwen is een project van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), de artsenfederatie KNMG en de vereniging van verpleegkundigen en verzorgenden V&VN (voorheen AVVV). Het ministerie van VWS subsidieert het project.

De resultaten van het project Verbindend Vernieuwen staan centraal tijdens de werkconferentie op woensdagmiddag 29 november 2006. De nadruk van het programma komt te liggen op vier interactieve workshops waarin de ervaringen van vier voorbeeldpraktijken worden gepresenteerd en besproken. Dat zijn:
* de praktijk 'patiëntgestuurde zorg' reuma van UMC Utrecht
* de praktijk 'fibromyalgie in beweging' van AZ Maastricht
* de COPD-praktijk van ziekenhuis Gooi-Noord

* de praktijk van belevingsgerichte zorg van verpleeghuis De Wilbert in Katwijk.

De werkconferentie Verbindend Vernieuwen vindt plaats op woensdagmiddag 29 november a.s., van 13.00 tot ongeveer 19.00 uur in congrescentrum Meeting Plaza (Hoog Catharijne, Utrecht). Deelnamekosten zijn 35 euro. Dit bedrag is inclusief drankjes en dinerbuffet.

Heeft u interesse? Vult u dan hier het interesseformulier in! U ontvangt dan te zijner tijd een digitale uitnodiging.