Studenten besparen jaarlijks 21 miljoen euro met Kamernet.nl
WOERDEN, 20061127 -- 21 Miljoen euro. Dat besparen alle studenten samen per jaar aan bemiddelingskosten, die via de website Kamernet.nl woonruimte zoeken.
Op Kamernet.nl worden jaarlijks ongeveer 70.000 kamers aangeboden. Studenten betalen geen bemiddelingskosten als ze een woning zoeken via de website. Bij een commercieel bureau betalen ze meestal een maand huur plus 19% BTW. "70.000 maal de gemiddelde huurprijs van 300 euro is 21 miljoen euro. Een flinke besparing dus", zegt Rob Koster, een van de oprichters van de site.
Geen bemiddelingsbureau
Kamernet.nl is geen bemiddelingsbureau maar een vraag- en aanbodsite die huurders en verhuurders direct contact met elkaar laat opnemen. Op Kamernet betalen leden 12,95 euro om twintig keer op een advertentie te mogen reageren. "Je betaalt dus pas als je reageert op een woning die je interessant lijkt." Volgens Koster lukt het meestal om binnen die twintig keer een geschikte woonruimte te vinden. "Veel studenten vinden bij tien pogingen al een kamer, al is het wel afhankelijk van de eisen van de verhuurder en huurder", vertelt hij. "De kamers in het centrum van een stad zijn doorgaans gewilder en sneller weg."
Sinds de oprichting in 2000 zijn er al ruim 250.000 kamers aangeboden op Kamernet.nl. "In 2007 verwachten we een toename van zo'n vijftien procent. Steeds meer aanbieders kiezen voor onze site", legt Koster uit. "Elke dag komen er gemiddeld 300 kamers bij."
Grootste van Nederland
Kamernet.nl is de grootste kameraanbieder van Nederland. Zes jaar geleden maakten Nathan Skwortsow en Rob Koster de site omdat ze zelf woonruimte zochten in studentenstad Utrecht. Inmiddels heeft de site 660.000 leden en hebben de makers een full time baan aan het onderhouden van de site.
Meer successen
Koster en Skwortsow hebben meer succesvolle websites opgericht. In 2002 maakten ze datingsite Lexa, de grootste datingsite van Nederland. In 2005 verkochten ze de site aan het internationale bedrijf Meetic.