Aedes

Kabinet wil 154 miljoen euro aan heffing 2006 schrappen

27 november 2006

De Interimwet Betaalbaarheidsheffing huurwoningen, die momenteel bij de Eerste Kamer in behandeling is, wordt volgend jaar gewijzigd. De heffing over het jaar 2006 van 154 miljoen euro wordt niet meer aan verhuurders in rekening gebracht.

Het kabinet dringt er bij de Eerste Kamer op aan om de Interimwet nog voor 1 januari 2007 te behandelen. Dit geldt ook voor de Wet Modernisering Huurbeleid 2007 en de wetswijziging van de Wet Milieubeheer over luchtkwaliteitseisen. Dit blijkt uit de brief die minister Winsemius van VROM op 24 november jl. aan de Eerste Kamer heeft gestuurd.

De Eerste Kamer heeft tot nu toe zichtbaar oog gehad voor de samenhang tussen de modernisering van het huurbeleid en de Interimwet Betaalbaarheidsheffing. Aedes heeft bij de Kamer bepleit om deze lijn bij de besluitvorming over deze wetten voort te zetten.

Ook pleit Aedes voor het behandelen en aanvaarden van de modernisering van het huurbeleid op een zo kort mogelijke termijn. De verwachting is dat de Eerste Kamer hierover binnenkort besluit.


* Brief van minister Winsemius aan Eerste Kamer, d.d. 24 november 2006